» Olaszország

» Olaszország » Veneto


Sottomarina Chioggiával párhuzamosan elnyúló, 8 km hosszú strand. A velencei lagúna legdélibb pontján fekvő halászkikötőt, Chioggiát gyakran nevezik Velence kistestvérének.

CHIOGGIA - Velencei hangulat miniatűrben 

Chioggia egy tengerparti város Velencéhez közel. Chioggia miniatűr változata Velencének, így Velence kishúgaként is emlegetik.

A város főutcája, a Corso del Popolo a történelmi óváros szívében helyezkedik el, ahol elegáns üzletek, hangulatos kávézó- és étteremteraszok várják a turistákat.

A főutca végén gyönyörű, fehér márványból készült hidat találunk, amely a város központi csatornáját, a Canale Venát szeli át.

Átkelvén a hídon Chioggia legszebb építészeti remekművével, a San Domenico templommal találjunk szemben magunkat, amely egy külön kis szigeten található. A középkori templom a város legnagyobb kincseinek, Capraccio, Tintoretto és Bassano gyönyörű festményeinek ad otthont.
Chioggiaban egyébként több középkori templom található. A S. Maria templom, 11. században építették, 1110-ben lett katedrális, majd 1623-ben Baldassare Longhena vezetésével újraépítették. A Szent András templom harangtornya 11-12. században épült: a Torre dell'orologio a világ legrégebbi működő toronyórája.

Chioggiában érdemes a halpiacra is ellátogatnunk, amely minden hétköznap reggel friss áruval várja a látogatókat. A helyi éttermekben felszolgált tengeri ételek első osztályúak, és a fogások ára is jóval kedvezőbb, mint Velencében.

Városkép, Csatorna, Lagoon, Veneto, Olaszország

SOTTOMARINA

Chioggia városának egyik kerülete. Sottomarinát egy híd köti össze Chioggiával, de történelmileg két különálló város. Egész Olaszországban ismert a strandjáról. A partot nagyon finom homok borítja.

Széles, finom homokos strandok, tiszta tenger, számos strandfürdő és szórakozási lehetőség: a Velence tartományban található Sottomarina strandja tíz kilométer hosszan húzódik, és hosszú vízpartja tökéletes sétákhoz és a gyerekek szórakozásához. A terület kék és zöld zászlóval büszkélkedhet, medencéket, szórakozási lehetőségeket, játszótereket (vidámpark, vízipark), kutyás strandokat, nagy parkolót és számos risto-bárt kínál.

A parttól néhány mérföldre búvárkodni is lehet, hogy felfedezzük a Tegnùe-t, az Adria legfontosabb természetes zátonyát, amelyet a meszes vörös algák munkája épített fel. A nevet, amelynek jelentése „megtartott”, az ókorban a halászok választották, akiknek hálóit a tengerfenéken lévő sziklaalakzatok tartották meg. A tegnúk az egész Adriai-tengeren elterjedtek, de a Chioggia előttiek a legnagyobbak és leglátványosabbak, olyannyira, hogy Adria-zátonyokként is ismertek, a biológiai sokféleség igazi oázisai, páratlan növény- és állatvilággal.

Tudtad, hogy Sottomarina strandjain a leggyorsabban barnulhatsz le? Ami egyedivé teszi, az a homok különlegessége. Összetétele ugyanis olyan ásványi anyagokban gazdag, mint a kvarc, az augit és a szilikátok, amelyek a lehető legjobban visszaverik a napsugarakat, garantálva az egyenletes és tökéletes barnulást, amihez az enyhe éghajlat és a lágy szellő is hozzájárul, amely a tengerparton töltött pihenés pillanatait kellemes órákká változtatja, távol a város nyüzsgésétől és káoszától.

Az állandó tengeri szellőnek köszönhetően ez az egyik legjóddúsabb strand is, amely hihetetlen jótékony hatással van a hörgőkre és a tüdőre, így ideális a helioterápiás kezelésekre vágyók számára. Itt lehet megtapasztalni a homokfürdőzést is, amelyet számos, elsősorban reumatikus betegség gyógyítására javallottak.

Tartomány:Veneto
Település:Sottomarina
GPS: 45° 12′ 51.92687″, 12° 17′ 55.24566″