» Olaszország

» Olaszország » Friuli-Venezia-Giulia


A Gulliverlandia egy hatalmas, 40 000 négyzetméter alapterületű szórakoztató komplexum Lignanóban, közvetlenül az Aquasplash vízipark mellett. A park bezárt!

A park számtalan különféle szórakozási lehetőséget kínál felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Az Aquarium részen a tenger mélyének titkaival és csodáival ismerkedhetünk meg egy tenger alatti, üvegfalú alagúton keresztülhaladva. Lenyűgöző látvány testközelből szemlélni a cápák, tengeri murénák, angolnák és a számtalan egyéb tengeri élőlény mindennapjait. A hatalmas akváriumban színpompás trópusi halak is úszkálnak.

A Vulcano Rapids zónában minden a dinoszauruszokról szól, a történelmi részleg pedig a középkor világába repít minket. Itt akár lovagi tornákon is részt vehetünk! A kisvasútra fölszállva a titokzatos maják életéről szóló területre utazhatunk, majd meglátogathatjuk a világ híres építményeinek kicsinyített másából álló Gulliver várost.

Ha még mindig nem fáradtunk el a rengeteg látnivalótól, akkor felmászhatunk a 60 méteres Panorama Torony tetejére, ahonnan csodálatos kilátás nyílik Lignanóra és környékére.

Ha megéheznénk, akkor a Dragon Tavernában elfogyaszthatunk egy finom ebédet, fantasztikus, sárkányos díszletek között.

Belépő 2015-ben felnőtteknek 18 euró, 3-8 éves korú gyerekeknek 14 euró a belépési díj.

A parkolás ingyenes.

Frissítve: 2015. október

Tartomány:Friuli-Venezia-Giulia
Település:Lignano
Cím:Lignano-Sabbiadoro,Via San Giuliano
GPS: 45° 40′ 41.67023″, 13° 5′ 59.90179″
Honlap: http://www.gulliverlandia.it