» Olaszország

» Olaszország » Lazio

Palazzo Massimo - Museo Nazionale Romano


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Palazzo Massimo alle Terme Róma egyik nagy múzeuma, az ókori Róma művészetének lenyűgöző gyűjteményét tartalmazza - és üdítő szünetet jelent az Örök Város híresebb helyszínein tolongó tömegek között.

A Castro Pretorio negyedben, a Piazza dei Cinquecento téren, a Termini pályaudvar közelében található Palazzo Massimo a Museo Nazionale Romano fő székhelye, egy régészeti múzeum, amely négy helyszínen ad otthont Róma korai történetének gyűjteményeinek.

A Palazzo Massimo múzeum négy emeletet foglal el, amelyek az ókori Róma legjobb művészeti termését bemutató alosztályok szerint szerveződnek.

A földszintet és az első emeletet a szobrászatnak szentelték; a lenyűgöző darabok közé tartozik a Bokszoló, egy Kr. e. 2. századi görög bronz, amely egy térdére támasztott karral, jobbra fordított fejjel ülő ökölvívót ábrázol, aki a bokszkesztyűjét kivéve meztelen; a márványból készült Alvó hermafrodita, szintén a Kr. e. 2. századból; és a Diszkoszvető, egy eredeti görög szobor római másolata, amely egy fiatal görög atlétát ábrázol, amint diszkoszvetést végez.

A második emeleten találhatóak azok a pompás, színes freskók, amelyek egykor a gazdag rómaiak villáit díszítették. A leglenyűgözőbb példa a Villa Livia, Augustus császár feleségének, Livia Drusillának a házában, a Villa Livia Drusillában található nyári triclinium - a hőség elől való védelem céljából a föld alá épített lakóhely - falfreskója, amely i. e. 30-20 között készült. A festmény részletesen ábrázol egy kertet különböző fafajokkal, madarakkal és virágokkal.

Más freskók a természet, a mitológia, a háztartási és erotikus élet jeleneteit mutatják be, bepillantást engedve az ókori római villák belső berendezésébe.

Az alagsorban található az érme- és ékszergyűjtemény; valamint egy nyolcéves kislány 2. századi múmiája, amely a mumifikáció egyetlen ismert példája a Római Birodalomból.

A Palazzo Massimo belépőjegye magában foglalja a Museo Nazionale Romano három másik helyszínének megtekintését is: a Terme di Diocleziano, a Palazzo Altemps és a Crypta Balbi.

Tartomány:Lazio
Település:Roma
Cím:Palazzo Massimo
GPS: 41° 53′ 48.92136″, 12° 28′ 23.41888″

Még nem érkezett hozzászólás!