» Olaszország

» Olaszország » Lazio


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Róma építészeti fantázianegyede.

A Quartiere Coppedè  egy váratlan és bizarr római terület, amely a város északi részén, a Trieste negyedben fekszik. Az ókori görög, római barokk, manierista, középkori és összességében szecessziós keverék fantasztikus keverékét Gino Coppedè firenzei építész (akiről a negyed a mai nevét kapta) hívta életre 1919-ben. Coppedè 1927-ben bekövetkezett haláláig dolgozott a városrészen.

Bár a Quartiere Coppedè szecessziós palotáiban rengeteg a virágos, mitológiai és középkori részletekkel díszített, de ezen a hatalmas területen bőven van hely Coppedè fantáziájának is. A negyed 31 000 négyzetméteres területén (mintegy 40 épülettel) firenzei tornyok és külső mozaikokkal és freskókkal díszített velencei palazzók, barokk római palazzók valódi és utánzott pápai stemmákkal, napórával, sőt még egy zenei díszítésnek szentelt épület is található, amelynek külső vasalása és faragványai kottákat imitálnak.

Különös szépségének köszönhetően a Quartiere Coppedè számos film díszletéül szolgált, és szórakoztató módja annak, hogy elhagyjuk Róma kitaposott ösvényeit.

A Quartiere Coppedè-t a 3-as vagy a 19-es villamossal a Piazza Buenos Aires térre utazva érheti el, ahonnan rövid sétával a Piazza Mincio térre juthat el. Ha már ott van, mindenképpen álljon meg a Piazzo Mincio téren, és nézze meg a szeszélyes Fontana delle Rane-t (Békák szökőkútja), amelybe a Beatles egy római koncert után belemártotta magát. Nézze meg a Via Tagliamento feletti boltívet is, amely a negyed bejáratát jelzi, és itt található a Quartiere Coppedè szeszélyes kültéri csillárja, amely az út felett helyezkedik el.

Tartomány:Lazio
Település:Roma
Cím:Quartiere Coppedè
GPS: 41° 55′ 6.11166″, 12° 30′ 7.87378″

Még nem érkezett hozzászólás!