» Olaszország

» Olaszország » Emilia-Romagna » Rimini


A kellemes hőmérsékletű tengervíz, a csodás strandok, a bájos mediterrán városok és a helyi finomságok mellett a sok érdekes program is vonzó célponttá teszi Riminit és környékét. Ráadásul Olaszországban itt van a legtöbb szórakoztatópark.

Rimini

Rimini két részből áll: az egyik a kikötő és a fürdőhelyek ill. a másik a régebbi városrész. További városrészek: Miramare, Viserba és Torre Pedrera.

Érdekességek Rimini történelméből:

Julius Caesar, átkelve a Rubiconon, Rimini fórumán (főterén) mondott beszédet légiói katonáinak. A város sok császárkori műemlékkel rendelkezik. Augustus diadalívet, Tiberius hidat és amfiteátrumot építtetett Riminiben.

Rimini korai keresztény központ is volt, az egyház 359-ben fontos zsinatot tartott a városban. Az ide települő vallásos rendek sok új konventet, templomot építettek, számos kiváló művésznek adva munkát. Giotto festészete inspirálta a 14. századi Rimini iskola létrejöttét.

Mikulás Riminiben: San Nicoló templomban található Szent Miklós püspök egyik ereklyéje (Via Graziani Nr. 2).

Itt született Federico Fellini (1920-1993) filmrendező és forgatókönyvíró.

STRANDOK RIMINIBEN

A kellemes hőmérsékletű tengervíz, a hosszú homokos strandok teszik felkapottá Riminit.

Európa egyik leghíresebb és legnagyobb tengerparti üdülőhelye, "Európa Miamija" néven is emlegetik. A több mint ezer szálloda végeláthatatlanul húzódik a 15 km hosszú homokos tengerpart mellett (a napozóágyak és napernyők használatáért a helyszínen fizetni kell).

A városközponttól távolodva egyre kevésbé zsúfolt és egyre inkább családbarát strandokon lehet pihenni.

A legnagyobb ingyenes strand a kikötő közelében, a Piazzale Boscovich mentén található. Az északi részen védettebb, kevésbé hullámzó strandok vannak, és találni olyan partszakaszt, ahová kutyával is be lehet menni.

A közelben található Rivabella, Viserba, és Torre Pedrara szomszédos strandjai szintén a népszerű üdülőhelyek közé tartoznak.

SZÓRAKOZÁS

Rimini környékén számos vidámpark, akvárium, és delfinárium szórakoztatja a kicsiket, a fiatalokat, és a felnőtteket is. Olaszország ezen részén található a legtöbb vidámpark, aquapark, és szórakoztató park.

Fiabilandia: a vidámpark kifejezetten kisgyermekek számára épült. Játékos programok, meseelőadások, kincskeresés, labirintusok, elvarázsolt kastélyok, felfújt őserdők, szappancsúszdák.

Italia in Miniatura: A Rimini mellett található szabadidőparkban Olaszország híres épületeit csodálhatjuk meg kicsiben.

Mirabilandia: Néhány kilométerre Ravennától található Olaszország egyik legnagyobb szabadidőparkja, a híres Mirabilandia sok hullámvasúttal. A 90 m átmérőjű óriáskerék a világon a legmagasabb.

Parco Museo dell' Aviazione

Eden Park, témapark. Egész évben nyitva. (47900 Torre Pedrera, Via Popilia, 345/347)

Aquafan: híres vízipark 10 csúszdával, hullámmedencével Riccionéban

Oltremare: Riccionéban az Aquafan mellett működő szórakoztató park delfinshow-al, állatkerttel, IMAX-mozival, érdekes, interaktív természettudományos kiállításokkal.

Leoni Marini Rimini: Akvárium és fókashow Riminiben

Szórakoztatóparkok részletesen: itt

Tartomány:Emilia-Romagna
Település:Rimini
Cím:47900 Rimini
GPS: 44° 3′ 39.85016″, 12° 33′ 58.369″
Honlap: http://www.riminiturismo.it