» Olaszország

» Olaszország » Emilia-Romagna


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az olasz középkori várat különös módon hasznosították újra: mindent megmutat, amit az ürülékről tudni kell.

Az észak-olasz Piacenza közelében található farm a népszerű Grana Padano sajthoz szállít tejet.

A 2500 szarvasmarha naponta 30.000 liter tejet termel - és 100 ezer kiló trágyát. Hogy hasznot húzzon ebből a természetes erőforrásból, a farm tulajdonosa, Gianantonio Locatelli átalakította a helyet egy futurisztikus környezetvédelmi és ipari projekté, amely "szarmúzeum" néven vált ismerté ( a merda jelentése "szar").

"A szarnak meg akarom adni az őt megillető értéket" – így magyarázza Locatelli mi inspirálta a múzeum létrehozásában. Reméli, hogy múzeuma felveszi a versenyt a Colosseummal vagy a pisai ferdetoronnyal és biztosítja a látogatókat, hogy a hely nem büdös, sőt "friss, mint a százszorszép”.

A középkori Castelbosco várban kialakított Museo della Merda a trágya felhasználási technikáit mutatja be a legkorszerűbb technológiákkal. Locatelli téglát, vakolatot készít belőle, valamint metánt és különféle nitrátokat nyer ki belőle. A fűtéshez az energiát természetes úton állítják elő a trágyából.

A múzeum az ürülék témát minden oldalról körüljárja: dinoszaurusz ürüléket is kiállítottak, a falat üvegekben álló bélsár díszíti, piedesztálra emelik ganajtúróbogarat, amit az egyiptomi kultúrában szkarabeuszként tiszteltek.
Tartomány:Emilia-Romagna
Cím:29010 Gragnano Trebbiense, Castelbosco
GPS: 45° 0′ 8.04748″, 9° 32′ 46.49438″
Honlap: http://www.museodellamerda.org

Még nem érkezett hozzászólás!