» Olaszország

» Olaszország » Lazio


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az egyik legcsodálatosabb park Rómában a Villa Doria Pamphili. A 17.századi villa parkja tökéletes búvóhely azoknak, akik elmenekülnének a turisták tömegeitől.

A Villa Doria Pamphilj Róma legnagyobb parkja, a Trastervere-negyedben található. A fenyőfák és babérfák övezte parkban kevés turistával találkozhatunk, hiszen távol esik a főbb turistalátványosságoktól.

A villa a 17. században a Pamphili családnak épült. Amikor 1644-ben Giambattista Pamphili-t megválasztották pápának és felvette az X.Ince nevet, még pazarabb villát szeretett volna Pamphili családnak.

Amikor a család a 18. században kihalt, Giovanni Andrea, IV. Doria hercegre szállt, ettől kezdve pedig csak Villa Doria Pamphiliként emlegetik.

A park két fő részre osztható. A keleti felét épületek, szobrok, szökőkutak népesítik be, míg a nyugati fele inkább természetközeli, sokszínű növény és állatvilággal. A villán kívül a parkban több más jelentős építészeti emlék is található, így például a Villa Vecchia, avagy az "öreg villa", amely már 1630 előtt is létezett, illetve a család 19. században épült személyes kápolnája.

A gyönyörű park az antikvitás csodálatos emlékeinek gyűjtőtára, több istenszobrot és 17. századi emléket találhatunk Róma területéről.

Tartomány:Lazio
Település:Roma
Cím:Róma, Via di S. Pancrazio
GPS: 41° 53′ 7.05138″, 12° 26′ 53.51737″
Honlap: http://www.villapamphili.it/

Még nem érkezett hozzászólás!