» Spanyolország

» Spanyolország » Katalónia » Katalónia

10 hely, amit meg kell látogatni Katalóniában


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

10 hely, amit meg kell látogatnia Katalóniában.

Katalónia egy autonóm régió Spanyolország északkeleti sarkában. Spanyolország egyik leggazdagabb és legjobban iparosodott régiója. Fővárosa és legnagyobb városa, Barcelona, Spanyolország második legnépesebb települése és az Európai Unió ötödik legnépesebb városi területe.

Katalóniában rengeteg szép látnivaló található, a történelmi épületektől kezdve a tavakon, tavakon, múzeumokon, erdőkön át a hegyekig.

1. Barcelona

Barcelona Katalónia és Spanyolország legnépszerűbb városa, amely művészeteiről és építészetéről ismert. Barcelona múzeumairól (több mint 70 múzeum), ételeiről és híres bazilikájáról is ismert: "Basílica de la Sagrada Família".

2. Costa Brava

Costa Brava azt jelenti: "Vad part" vagy "Durva part", ez Katalónia tengerparti régiója Spanyolország északkeleti részén. Ez Spanyolország legszebb tengerpartja, ahol a sziklák és a kék égbolt hátterében élvezhetjük a strandokat.

3. Girona

A Barcelonától 100 kilométerre fekvő Girona gazdag kulturális örökséggel rendelkezik, amely az ókori rómaiak, a zsidók és az arabok változatos hatásaival rendelkezik. Az Onyar folyó mentén fekvő óváros központjában színes házak szegélyezik a vízpartot. Ez a hely tényleg tökéletes hely a szelfikészítéshez.

4. Tarragona

Ha strandokat, napsütést és egy érdekes történelmi emlékhelyet keresel egy helyen, akkor a Barcelonától körülbelül 100 kilométerre fekvő Tarragonába kell ellátogatnod. Ne felejtsd el meglátogatni a híres El Serallót, ahol nagyon finom és helyi ételeket találsz.

5. Sitges

Sitges egy Barcelonától körülbelül 35 kilométerre délnyugatra, Katalóniában található város, amely világszerte híres a filmfesztiváljáról és a karneváljáról. A Garraf-masszívum és a tenger között fekszik, és strandjairól, éjszakai szórakozóhelyeiről és történelmi helyszíneiről ismert.

Sitges-t Spanyolország Saint-Tropez-jeként emlegetik, ingatlanárai pedig megközelítik a legdrágább európai városok árait.

6. Parc Natural del Cap De Creus

A parkot 1998-ban hozták létre, és ez az első természeti park Katalóniában, amely tengeri és szárazföldi területeket egyaránt magában foglal. A park teljes területe 13 000 hektár, amelyből 10 000 hektár szárazföldön, 3 000 hektár pedig a tengeren található. Megfelelő hely néhány szabadtéri tevékenységhez, például túrázáshoz, természetjáráshoz vagy vízi tevékenységekhez.

7. Poblet kolostor

A Poblet kolostor Katalónia déli részén található, és ez a világ legnagyobb és legteljesebb ciszterci apátsága. Franciaországból származó ciszterci szerzetesek alapították a móroktól meghódított földeken.

A főépítész Arnau Bargués volt, a Poblet kolostor 1991 óta az UNESCO Világörökség része.

8. Banyoles

Banyoles város Girona tartományban, Katalónia északkeleti részén. A Sierra Rocacorba zöldellő dombjai és a gyönyörű Banyoles-tó veszi körül.

9. Besalú

Besalú egy város Girona tartományban, Garrotxa comarcában. Besalút 1966-ban történelmi nemzeti birtokká ("conjunct històric-artístic") nyilvánították. A város legjelentősebb nevezetessége a Fluvià folyó felett átívelő, 12. századi román stílusú híd, amelynek közepén egy kapu található.

10. Castellfollit de la Roca

Castellfollit de la Roca település Katalóniában, Girona tartományban, Garrotxa comarca-ban található.

A bazaltszikla, ahol a település található, több mint 50 méter magas és majdnem egy kilométer hosszú. Két lávafolyás egymásra rétegződéséből alakult ki, ami ezt a várost olyan különlegessé és egyben gyönyörűvé teszi.

Tartomány:Katalónia
Település:Barcelona
GPS: 41° 22′ 58.41804″, 2° 10′ 38.75592″

Még nem érkezett hozzászólás!