» Spanyolország

» Spanyolország » Valencia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Benidorm a 200 kilométer hosszú Costa Blanca nevű partszakaszon található.

Benidorm a Costa Blanca legnépszerűbb üdülőhelye, amelyet minden nyáron nyaralók ezrei keresnek fel. A legforgalmasabb terület Playa de Levante. A városi strand két kilométer hosszú és ideális mindenkinek, aki szeret bulizni. A jól ismert parti utca, az Avenida de Madrid bárjaival, klubjaival, kávézóival és éttermeivel a tengerparton fut végig.

A Valencia tartománybeli Benidormot a "Földközi-tenger Manhattanja" néven is emlegetik a sok magas épület és a 186 méteres Gran Hotel Bali miatt. Az 52 emeletes szálloda a legmagasabb Európában, a tetőkre szerelt antennák csúcsa 210 méter magasra nyúlik.

Európa legmagasabb szállodája után a kontinens legmagasabbra tervezett lakóházát is Benidormban, egy spanyol tengerparti üdülőhelyen épült fel fel. A 2010-re elkészült felhőkarcoló kétszáz méter magas. Hivatalos neve Residencial in Tempo, Roberto Perer Guerras spanyol építész tervezte. Két azonos külsejű toronyból áll, és a kettő közti 20 méteres távolságot a 44. emelettől egy csúcs alakú konstrukció hidalja át. Az épület alakja sokak szerint hasonlít az m-betűre, illetve a 11-es számra és ezért a 2004. március 11-én Madridban elkövetett terrortámadás áldozatai előtt tisztelgő emlékműként is értelmezhető. A 12 950 négyzetméteres telken épülő 55 emeletes felhőkarcolóban 268 lakás van.

Playa de Poniente

Ha szeretné elkerülni a nyüzsgést Benidorm parti strandján, a Playa de Poniente pont megfelelő. A közel négy kilométer hosszú strand a nyugalmat keresők, a családok és az idősek számára kiíváló. Este Benidorm legszebb naplementéit tekintheti meg.

Terra Mitica: mediterrán "ókorpark" Benidorm mellett

A "mitikus föld" az ókori mediterrán civilizációt eleveníti fel a francia Disneylandnél kétszerte nagyobb területen. A Földközi-tengert jelképező tó körül emelkedő magaslatokon négy fő övezetben Egyiptom, Görögország, Róma és Spanyolország a téma, a földközi-tengeri szigetekre a tó szigetei emlékeztetnek. Minden szektorban megtekinthetők különböző "helyi" látványosságok, így a görög övezetben felépítették "Minotaurosz labirintusát" és "Zeusz templomát", a Róma szektorban aréna látható, amelyben gladiátorok küzdenek, az Egyiptom övezetben a "Kheopsz titka" nevű piramis, 549 méter hosszan pedig "a Nílus kataraktáin" hajózhat a látogató.

A szórakoztató park a legkorszerűbb technológiát alkalmazza, különleges hatások, hologramok, robotok, háromdimenziós képek várnak a turistákra. Utazhatnak Európa legnagyobb hullámvasútján is, amely 50 méter magas és másfél kilométer hosszú, szerelvényei pedig 100 kilométeres sebességet is elérnek.

Tartomány:Valencia
Cím:Benidorm
GPS: 38° 32′ 26.2518″, -0° 7′ 44.73444″

Még nem érkezett hozzászólás!