» Spanyolország

» Spanyolország » Aragónia » Aragónia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Zaragoza Aragónia fővárosa. Az Aragóniai Királyság egykori fő- és koronázó városa.

Az Ebro-folyó partján fekvő Zaragoza Spanyolország 5. legnagyobb városa, Aragónia fővárosa, mely mára egy nyüzsgő, modern kereskedelmi központtá nőtte ki magát. 

Aljaferia palota. A 11. századi épület ma az aragón regionális kormány székhelye. Egykor a katolikus Izabella királyné és Ferdinánd király otthona volt, a granadai Alhambra után a spanyolországi középkori iszlám mudejár építészet legszebb darabja.

Neustra Senora del Pilar bazilika. Zaragoza egyik legmeghatározóbb épülete a barokk építészet ékköve. A 17-18. századi épület belsejében magas alabástrom oltár és reneszánsz karzat látható. A bazilika értékei a Goya által készített freskók és a kupolán látható Regina Martyrum. A hagyomány szerint Szent Jakab apostolnak itt jelent meg egy alabástrom oszlopon Szűz Mária, s elrendelte, hogy tiszteletére templomot emeljenek, cserébe ő pedig védeni fogja egész Hispániát és Zaragozát.

La Seo del Salvador templom és múzeum. 1380-1550 között épült gótikus-mudejár stílusban épült templom. Rendkívül gazdag barokk homlokzata különösen szép példája az aragóniai gótikus építészetnek. Figyelmet érdemel főoltára, valamint a múzeumban található, francia és flamand faliszőnyegekből álló gyűjtemény, melynek finom darabjai a 15-17. századból származnak. A templom kupoláját Goya és Bayeu munkái díszítik.

Tartomány:Aragónia
GPS: 41° 38′ 55.76136″, -0° 53′ 20.70708″
Honlap: http://www.zaragoza.es/ciudad/turismo/

Még nem érkezett hozzászólás!