» Svájc

» Svájc » Bern


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Jó 200 évvel ezelőtt még nem vezetett egybefüggő út a Berni-felvidékre. Annak idején a Thuni- és Brienzi-tavon közlekedő hajók jelentették az egyetlen kapcsolatot a külvilággal.

1839. május 15-én indult útjára a Brienzi-tavon az első gőzhajó, amelyet David Gottlieb Matti kereskedő építtetett a Genfi-tó partján található Vevey városában, és szállíttatott egyedülálló módon a Brienzi-tóhoz. A „Giessbach“ névre keresztelt hajó Brienz és Interlaken között szállította utasait.

75 évvel később helyezték üzembe a „Lötschberg“ szalongőzös. Az Escher Wyss & Cie által Zürichben gyártott utolsó kerekes gőzös azonban csak pár évig szelhette a habokat a Brienzi-tavon. Az I. világháború kitörését követően, 1914. július 28-án időszakosan leállították működését. 2000-ben, 540 ezer „futott kilométer” után teljes renováláson esett át, amelynek köszönhetően a mai napig tökéletesen működik – kicsik és nagyon örömére egyaránt. 

A szerelem siklóernyőn érkezik

A tavat elözönlik a dél-koreai utazók, akik akár egy órát is sorban állnak, hogy szelfit készítsenek magukról.

A Netflix „Crash Landing on You” (A szerelem siklóernyőn érkezik) című sorozatát itt forgatták. A fotósétányon most egy forgóajtót helyeztek el. A belépés 5 frankba kerül.

A sorozat Yoon Se-ri üzletasszony történetét meséli el, aki siklóernyőzés közben Dél-Koreában viharba kerül, és az észak-koreai demilitarizált övezetben landol. Ott találkozik Ri Jong-hyeok észak-koreai tiszttel, aki a saját és családja veszélyeztetése ellenére sem jelenti az illegális határátlépést. A férfi beleszeret és segít Yoon Se-ri-nek megszökni.

A Netflix produkcióját Svájcban is forgatták. A romantikus szerelmi történet hetedik epizódjában Jong-hyeok álmodik. Elhunyt testvére emlékére zongorázik a Brienz-tó egyik mólóján – ez a körülbelül egyperces jelenet sok rajongót könnyekig meghatott.

Tartomány:Bern
Cím:Brienz
GPS: 46° 45′ 14.95476″, 8° 1′ 54.08364″

Még nem érkezett hozzászólás!