» Svájc

» Svájc » Graubünden


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

St. Moritz az Alpok 12 leghíresebb síterepét egyesítő Best of the Alps szövetségnek a tagja.

A város két részre oszlik, a tó felett, teraszszerűen, 1853 méter magasságban elterülő St. Moritz-Dorf-ra valamint a tó partján húzódó St. Moritz-Bad-ra.

St. Moritz-Bad elsősorban gyógyhely, nagy szanatóriumokkal, fürdőintézetekkel. Szénsavas, vastartalmú gyógyvizét már az ókorban használták. Az egyik forrásnál (Mauritius-Quelle) rekonstruálták egy bronzkori létesítmény maradványait, eredetije az Engadiner Museum termeiben tekinthető meg.

De St. Moritz nem csak egy üdülőhely. A Felső-Engadinban található falu az alpesi téli turizmus szülőhelye (1864) és két téli olimpia (1928-ban és 1948-ban) helyszínéül szolgált. A téli sportok szerelmeseinek a környéken 350 kilométernyi, korszerű infrastruktúrával ellátott sípálya áll a rendelkezésükre. St. Moritz helyi hegye, a Corviglia ad otthont Svájc legmeredekebb induló lejtőjének; a Piz Nair meredek falának meredeksége szédítő 100 százalék.

LÁTNIVALÓK

Sikló. A településről sikló visz fel a 2488 méter magasan fekvő Corviglia-kilátóhoz, ahonnan nemcsak a völgy tekinthető át, hanem az e mögött elterülő Bernina-hegyrendszer égbetörő csúcsai is.

Museum Engiadinai. Folklorisztikus emlékeket és régi szobaberendezéseket mutat be.

Segantini-múzeum. Az alpesi tájak legnagyobb festőjének, Giovanni Segantini (1858-1899) műveit, köztük a híres, befejezetlen hármas képét (Werden-Sein-Vergehen) mutatja be.

CRESTA RUN

Lehet, hogy a Cresta Run 1885 óta létezik, de attól, hogy jól bevált, még nem mentesül a furcsaságoktól. A természetes jéggel borított bobpálya a világ minden tájáról vonzza az amatőr versenyzőket, akik minden évben decembertől márciusig "fejest ugranak" a St Moritz melletti hegyről. A bobozáshoz hasonlóan ezt a sportot is eredetileg - feltehetően részeg - brit katonatisztek hozták létre. Ma is nyitva áll mindenki előtt, aki kellően bátor vagy részeg - ha egy törött lábra vágyik, itt a helye.

Tartomány:Graubünden
Település:St. Moritz
GPS: 46° 29′ 45.81312″, 9° 50′ 19.16808″

Még nem érkezett hozzászólás!