» Szlovénia

» Szlovénia »

Szlovénia 5 legjobb fürdőparadicsoma


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Szlovénia 5 legjobb fürdőparadicsoma.
A gyógyvizek előkelő helyet foglalnak el Szlovénia természeti kincsei között, az országnak 15 minősített, természetes gyógyvizű forrásból táplálkozó fürdőhelye van. Ezek nagy részét Közép- és Északkelet-Szlovéniában találjuk, Zasavje, Štajerska és Prekmurje vidékén, de a délkeleti Dolenjska régióban is van belőlük néhány. Többségük a gyógyszolgáltatások mellett a szórakoztató programokra is felkészült: a gyógyfürdőkhöz csatlakozó vízi parkokban rengeteg élmény várja a családokat. 

1. Terme Čatež Spa: Közép-Európa legnagyobb aquaparkja

Szlovénia híres termálvizes medencekomplexuma, a 12 ezer négyzetméternyi vízfelülettel rendelkező Terme Čatež indiántábort, kalózszigetet, csúszdaparkot és pihentető wellness-szolgáltatások tucatjait kínálja a magyar határtól alig 150 kilométerre fekvő Catez ob Savi üdülőközpontban. Az itteni termálforrásokat több mint kétszáz éve fedezték fel, azóta a Terme Čatež Közép-Európa legnagyobb természetes fürdőhelyévé fejlődött. 

A komplexum két részből áll: a „Winter Riviera”, azaz a fedett termálfürdő egész évben nyitva tart, a külső medencéket és az aquaparkot magába foglaló „Summer Riviera” pedig áprilistól októberig várja a látogatókat.

A Summer Riviera, amely messze a legnagyobb szabadtéri medencekomplexummal büszkélkedhet az országban, több mint 10 ezer négyzetméter termálvízfelületen kínál szórakozást minden generációnak. Egyik fő látványossága a 450 méter hosszú mesterséges folyó, amely egy pihenőtóba érkezik. Emellett adrenalin-, hullám- és gyermekmedence, olimpiai úszómedence, vadvízi fürdő, valamint vízesések, szökőkutak és óriási kivilágított csúszdák teszik élménnyé a fürdőzést. A télen-nyáron látogatható Winter Riviera területén játékos díszletek, állandó vízi, hang-, illetve fényshow szórakoztatja a vendégeket.

2. Thermal Park Aqualuna

Ezt a hatalmas vízi vidámparkot a Szlovénia délkeleti csücskében lévő Terme Olimia gyógyfürdő közvetlen szomszédságában alakították ki. Az itteni gyógyvíz hatásait már az ókori rómaiak és kelták is ismerték, majd a pálos rendi szerzetesek voltak az elsők, akik kifejezetten gyógyászati célokra hasznosították. 

A 3000 négyzetméternyi vízfelülettel és számos tematikus medencével rendelkező Thermal Park Aqualuna fő nevezetessége az adrenalin csúszdatorony, ahol a vízi csúszdától az óriáscsúszdán és a fekete ágyún át a szlovéniai csúszdák uralkodójáig, a King Cobráig többféle izgalmas élményelemet kipróbálhatunk, míg a kisebbek az Aqua Jungle kalózhajón, a hullámmedencében vagy az életnagyságú afrikai állatok társaságában szórakozhatnak.

3. Terme 3000: gigantikus fürdő a magyar határ közelében

Alig 20 kilométerre a rédicsi határátkelőtől, Moravske Toplicén (Alsómarác) találjuk ezt a hatalmas vízi élményparkot, amely a helyi termálvízre épülve Közép-Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexumává fejlődött, körülötte szállodákkal, kempingekkel és számtalan vendéglátóhellyel. Az itteni híres fekete termálvíz több mint ezer méter mélyről tör a felszínre, a hőmérséklete 72 fok.

A fürdő huszonötnél is több medencét, Szlovénia egyik legnagyobb csúszdaparkját, az idősebb korosztálynak pedig pihentető, gyógyító termálvizes nyugalmat kínál. Az adrenalinfüggőknek szóló attrakció a 22 méter magas toronyból induló, vizuális- és hangeffektusokkal ellátott 170 és 140 méter hosszú csúszda, valamint az egyedülálló Aqualoop, amely 360 fokos hurkot ír le. Talán még ennél is izgalmasabb kihívás a „Kamikaze”, erről a csúszdáról a legbátrabbak szabadesésben zuhannak a csobbanómedencébe.

4. Terme Ptuj

Az ország egyik legújabb gyógyfürdője 4200 négyzetméternyi belső és külső vízfelülettel várja a látogatókat Maribortól délkeletre, a Dráva szomszédságában. Itt épült ki Szlovénia legnagyobb vízicsúszda-komplexuma, ahol minden bátorsági szinthez megtalálhatjuk a megfelelő attrakciót. 

Toronyugrás az olimpiai medencébe, lassú lebegés a mesterséges áramlatban, pancsolás a hullámmedencében vagy vízi gimnasztika és különféle egyéb, medencén kívüli animációk – csak néhány a fürdőkomplexum gazdag nyári kínálatából. A közelben tenisz-, kosárlabda-, strandröplabda- és golfpálya, kerékpározás, vitorlázás, lovaglás, vadvízi evezés, hőlégballonozás is elérhető.

5. Terme Zreče

A Pohorje-hegység zöld erdőségeinek szívében található Terme Zreče alpesi klímával, a híres Pohorje-tőzeggel és gyógyhatású termálvízzel várja a nyaralóvendégeket. Kellemes éghajlata és oxigéndús levegője miatt ez a hely légzőszervrendszeri betegségek kezelésére is alkalmas. A környék ideális a túrázáshoz, kerékpározáshoz, horgászáshoz és a nordic walkinghoz.

A termálfürdő kialakításánál természetesen a gyerekekre is gondoltak, amíg a felnőttek pihennek, addig a kicsik a Forest Water Parkban csúszdázhatnak és csobbanhatnak, vagy animátorok felügyeletével kereshetik a kalózok kincseit, versenyezhetnek egymással a Játék határok nélkül ügyességi feladataiban, vagy akár cowboyokat üldöző indiánná is változhatnak.

GPS: 45° 48′ 47.92068″, 14° 28′ 51.01284″

Még nem érkezett hozzászólás!