» Ausztria

» Ausztria » Wien


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Dunasziget Európa egyik legnagyobb pihenőterülete. A gyerekek számára van: erdei kötélpálya, hatalmas vízi játszótér és családbarát strand.

A bécsiek szabadidős paradicsomában az Új-Dunánál 42 kilométernyi homokos, kavicsos vagy füves strand, a Copa Cagranan (CopaBeach), fürdésre alkalmas öblök, labdázó helyek és játszóterek, egyenes futó-, görkorcsolya pályák, csónak-, kerékpár és szörfkölcsönzők, éttermek, bárok és kávézók várják a látogatókat.

A nyári időszakban naponta akár 100 000 vendég is megrohamozza a Dunaszigetet, amely Európa egyik legnagyobb pihenőterülete. A sziget tizenkét szakaszán azonban nem nehéz tájékozódni.

Érdemes használni Bécs városának szolgáltatását, a www.gewaesser.wien.at oldalt, ahol számos aktuális információ és napi előrejelzés érhető el a Duna vízének minőségéről valamint a bécsi természetes vizek hőmérsékletéről, a szél erősségéről és irányáról vagy a levegő páratartalmáról. 

A többfunkciós információs központban nemcsak a látogatók kérdéseit válaszolják meg, hanem az "Inselinfo" (Szigetinfó) területén vízijátszótér és változó témájú kiállítások is helyet kapnak. Ezen kívül 27 jól átlátható információs tábla is segít az eligazodásban.

A Donauinsel nyilvános Wifi-hálózatán egy „kutyás gomb” segítségével tájékoztatják a gazdikat a kutyafuttatókról, a viselkedési szabályokról illetve a tiltott zónákról.

A Duna-szigeten található 9 strand mellett kisgyerekek pancsolására alkalmas 200 méteres családi STRAND is van.

2004 júniusában a Dunaszigeten megnyitott Európa legnagyobb VIZI JÁTSZÓTERE, ahol a gyermekek minden korosztálya veszély nélkül és akadálymentesen játszhat a vízben. Patakokat duzzaszthatnak és elterelhetik azokat, a tavaknál új partszakaszokat és öblöket létesíthetnek, a tavakban ugrálhatnak, és körbeülhetik azokat. Az egyik tó fölött 15 méter hosszú függőhíd is vezet. Aki nem kívánkozik a függőhídra, az nagy lapos köveken közelítheti meg a túlpartot. A játékpatak mellet számos izgalmas vízi játék inspirál kísérletezésre, és bebizonyítják, hogy a vízi jelenségek nagyon szórakoztatóak.

A vízi játszótéren kialakítottak egy külön játszóterületet a 3 év alatti babák számára. A babákat a napsütéstől napvitorla védi. A sáros gyerekeket a játszás után le is zuhanyozhatjuk. A játszótér kutyamentes! Parkolás a Cineplexx Palace parkolójában. A játszótér májustól szeptemberig látogatható.

A Duna-szigeten egy ERDEI KÖTÉLPÁLYA is várja a vendégeket. Bécs első erdei kötélpályája a Reichs- és a Kaisermühlenbrücke között található. 14 állomáson keresztül juthatunk fel akár 10 méteres magasságba. Zárásként pedig egy 50 méter hosszú kötélcsúszdán történő száguldás következik. Minden hónap első péntekén éjszaka is nyitva tart a fényárba borított mászópark. 6 éves kor fölött. 

Donauinselfest

Minden évben nyár elején itt rendezik meg Európa legnagyobb ingyenes szabadtéri fesztiválját. A Donauinselfest a bécsi szociáldemokrata párt, az SPÖ Wien egynapos rendezvényéből nőtte ki magát nemzetközileg is elismert zenei fesztivállá. 

Tartomány:Wien
Település:Wien
Cím:1220 Wien, Donauinsel
Honlap: http://www.wien.gv.at