Látnivalók


Kulcsszó
Ország
Tartomány
Település
Címkék

Kezdődátum:
Záródátum:
Események:
Keresés a közelben

Bécsi Egyetem Botanikus Kertje

#Bécs     #Park és kert    

A Belvedere kastély közvetlen közelében található a Bécsi Egyetem Botanikus Kertje, amely izgalmas bepillantást enged a különböző kontinensek növényvilágába.

Michaelerkirche

#Bécs     #Templom és kolostor    

A Hofburg mellett található templomot a 13. században alapították.

1. bécsi vízvezeték-túraút

#Alsó-Ausztria     #Bécs     #Bécsi Alpok     #Túra    

1998-ban nyitotta meg kapuit az "1. bécsi vízvezeték-túraút" az 1. bécsi hegyiforrás-vezeték útvonalának legszebb szakaszai mentén. Az „1. Bécsi vízvezeték-túrán“ a túrázás szerelmesei a sok helyen még érintetlen természetben ismerkedhetnek meg az osztrák főváros vízellátó-rendszerével.

21er Haus / 21-es Ház

#Bécs     #Múzeum    

A 21er Haus azaz "21-es Ház" nevű új múzeum nem csak építészeti szempontból izgalmas, hanem behatóan foglalkozik a 20. és 21. századi osztrák művészettel is.

A bécsi csiga: séta a csigatelepen

#Bécs     #Gasztro    

Reneszánszát éli a csiga az osztrák fővárosban, amelynek már saját fesztiválja is van.

A Bécsi Filharmonikusok nyári koncertje

#Bécs    

2019. június 20-án a Schönbrunni kastélypark párját ritkító szabadtéri koncertteremmé alakul át, ekkor tartják a Bécsi Filharmonikusok hagyományos nyáréjszakai koncertjüket.

A bécsi Práter és az Óriáskerék

#Bécs     #Kilátó     #Park és kert     #Szabadidőpark    

Ki ne ismerné a híres bécsi Óriáskereket?! Aki még nem látta, sok más játék mellett kipróbálhatja a Práterben, ahol a gyerekeket egy külön vidámpark is várja. A híres vidámparkot 1766-ban II. József nyitotta meg, az óriáskerék 1897 óta üzemel. A Práternek évente átlagosan 4,2 millió látogatója van. A szezon minden évben március 15-én kezdődik.

A bécsi sramli

#Bécs    

A bécsi sramli-muzsikával a 19. század végén született meg.

A Habsburgok nyomában sétaút

#Bécs     #Túra    

A Habsburgok központi rezidenciája évszázadokon át Bécs központjában volt. Az egykori Habsburgok által látogatott helyek Bécs belvárosában gyalogosan jól megközelíthetők.

Afrika-napok a bécsi Dunánál

#Bécs    

Afrika szépségét és valódi arcát szeretné megmutatni a látogatóknak Bécs egy kevésbé ismert fesztiválja, az Afrika Napok.

Aida cukrászda

#Bécs     #Gasztro    

100 éves a híres bécsi cukrászdalánc, az Aida. A 60-as és 70-es évek divatja, a finom sütemények és édességek, a kíváló kávé és a sok-sok rózsaszín a sikerek alapja.

Akademie der bildenden Künste

#Bécs     #Múzeum    

A bécsi Képzőművészeti Akadémiában a világon mindenhol jól ismert, hírneves mesterművei láthatók.

Albertina

#Bécs     #Múzeum    

Az Albertina Bécs legnagyobb Habsburg lakópalotájában található. A múzeum a világ egyik legjelentősebb grafikai gyűjteményének ad otthont.

Almás rétes show Schönbrunnban

#Bécs     #Gasztro    

A schönbrunni kastélylátogatást színesítheti a Residenz étterem pékségében tartott "almás rétes-show", amelynek során a tradicionális bécsi almás rétes készítés rejtelmeibe avatják be a vendégeket.

Alte-Donau / Gänsehäufel strand

#Bécs     #Kalandpark     #Park és kert     #Strand és fürdő    

A kertekkel, füves napozó területekkel övezett Öreg-Duna a parton fekvő, teraszos éttermekkel, gyalogos és kerékpáros utakkal övezett sétányokkal, strandokkal, játszóterekkel várja a pihenni vágyókat.

Anker-óra

#Bécs    

A bécsi belváros egyik nevezetessége az Anker-óra, amely arról híres, hogy a 4 méter átmérőjű számlap előtt körbevonulnak a híres óra figurái.

Arenbergpark harci torony

#Bécs     #Múzeum    

A náci uralom alatt épített légvédelmi tornyok kilátójáról egész Bécs belátható. A torony 2015-ben bezárt, nem látogatható!

Augarten - Porcelánmanufaktúra

#Bécs     #Múzeum     #Park és kert    

Az Augarten egy 52,2 hektáros nyilvános park Bécs legrégebbi barokk kertjével, amely Bécs második kerületében található.

Augustinerkirche / Ágostonrendi templom

#Bécs     #Templom és kolostor    

Az Ágostonrendiek temploma ad otthont a Habsburgok szívkriptájának. 1654 és 1878 között a császári család 54 tagjának szívét temették el a Loreto kápolnában.

Az illúziók múzeuma Bécsben

#Bécs     #Múzeum    

Az Illúziók Múzeumában Ausztria legnagyobb hologram, sztereogram és optikai illúziógyűjteményét csodálhatják meg a látogatók. Az Illúziók Múzeumában semmi sem az, aminek látszik.

Bécs belvárosi szőlőbirtoka

#Bécs    

Bécs legkisebb szőlőbirtoka a Schwarzenbergplatzon, a Lajos Viktor főhercegi palota előkertjében található, ahol a hetven szőlőtőkét a Mayer am Pfarrplatz szőlészet gondozza mintegy huszonöt éve. Az itt szüretelt szőlő éppen ötven üveg Wiener Gemischter Satz-hoz elég, amelyet hagyományosan elárvereznek, a bevételt pedig jótékonysági célra fordítják.

Bécs felfedezése kerékpárral

#Bécs     #Kerékpár    

A Ringstraße nyomvonalát követő városnéző kerékpárútról igazán közelről csodálhatjuk meg Bécs császári pompáját és jellegzetes épületeit.

Bécs húsvéti piacai

#Bécs     #Húsvét    

Hagyományos húsvéti díszek és művészien díszített tojások, kulináris ínyencségek Bécs húsvéti piacain.

Bécs legmodernebb állatmenhelye

#Állatkert     #Bécs    

A TierQuarTier (Állatkvártély)mintegy 150 kutyának, 300 macskának és többszáz kisállatnak ad otthont.

Bécsi Állami Operaház

#Bécs     #Múzeum    

A Bécsi Állami Operaház a világ egyik legjelentősebb operaháza, ahol a legmagasabb színvonalú előadásokat élvezheti a közönség. Az épület tetején kialakított gyermek-operasátorban népszerű operák gyerekeknek készült feldolgozása látható.

Bécsi jégálom

#Bécs    

A varázslatos hangulatú korcsolyapálya, a Bécsi Jégálom (Wiener Eistraum) a Városháza előtti téren.

Bécsi szelet / Wiener Schnitzel

#Bécs     #Gasztro    

A Wiener Schnitzel eredetéről megoszlanak a vélemények, annyi azonban biztos, hogy borjúból készítik és ropogósan, aranybarnára sütve a legfinomabb.

Bécsi Városháza - Wiener Rathaus

#Bécs    

A bécsi Városháza az osztrák főváros egyik legszebb neogótikus épülete. A Városháza előtt téren rendszeresen tartanak különféle rendezvényeket, a leghíresebbet advent idején, ekkor fénylő mesevilággá változik.

Bécsi városnézés fiákerrel

#Bécs     #városnézés    

A fiákerek ugyanúgy Bécshez tartoznak, mint a Stephansdom és az óriáskerék. Sok turista számára az jelenti bécsi látogatása fénypontját, ha kocsikázhat a kétlovas hintók valamelyikével.

Bécsi Villamos Múzeum

#Bécs     #Múzeum    

A bécsi "Tramway" hőskorszakát eredeti állapotában őrzi a Bécsi Villamos Múzeum, mely közel száz kocsiból álló gyűjteményével a világ legnagyobb villamos múzeuma.

Beethoven bécsi lakása

#Bécs     #Múzeum    

Bécs Döbling negyedében található a zeneszerző egyik hajdani lakása ma Beethoven életét bemutató múzeum. Az új múzeum a legfrissebb tudományos álláspont alapján mutatja be Beethoven életét, munkásságát és halláskárosodása miatt megélt szenvedéseit.

Bevásárló központok Bécsben

#Bécs    

Bevásárló központok Bécsben

Blumengärten Hirschtetten

#Bécs     #Park és kert    

Bécs egyik legnagyobb természeti parkja a Blumengärten Hirschstetten Donaustadt városrészében található. A parkban a számos tematikus kert mellett piknikmező, rovarjátszótér, állatkert is megtalálható. A parkba a belépés ingyenes

Bob Bécsben / Hohe Wand Wiese

#Bécs     #Bob    

A 850 méter hosszú nyári bobpálya igazán különleges élménnyel szolgál az egész család számára: a 25 modern bob elérheti akár a 40 km/h sebességet is. 14 kanyar és egy "élmény-huppanó“ gondoskodik a jókedvről és szórakozásról.

BOGI Park

#Bécs     #Szabadidőpark    

Ausztria legnagyobb fedett játszótere a bécsi Bogi Park. A hatalmas fedett játszópark (5.000 nm) kicsi és nagy gyerekeknek egyaránt izgalmas.

Böhmischer Prater

#Bécs     #Szabadidőpark    

Különösen kisgyermekes családoknak érdemes a vidámparkba ellátogatni, mivel számos családbarát lehetőség van a szabadidő közös eltöltésére.

Bruno Kreisky Park

#Bécs     #Park és kert    

A parkban májustól októberig függőágyak csalogatják az arrajárókat, hogy egy kicsit "lógjanak" miközben a parkban időznek.

Burggarten

#Bécs     #Park és kert    

Az 1818-ban léthozott park, a Burggarten a Világörökség része. A Burggartenben a közkedvelt Mozart-emlékművön kívül található a Pálmaház, amelynek két üvegháza van: az egyik kávézó-étterem, a másik pillangóházként funkcionál.

Buskers Festival Bécsben

#Bécs    

Utcaművészeti fesztivál a bécsi Karlsplatzon.

Cirkusz- és Bohócmúzeum

#Bécs     #Múzeum    

A múzeumban (Circus- und Clownmuseum) a bécsi cirkuszművészet történetével ismerkedhetünk meg a biedermeier korszaktól napjainkig.

Császári élményvilág

#Bécs     #Vár és kastély    

A Császári Ausztria élményvilág célpontjai élménydús bepillantást engednek a Habsburg Monarchia történelmébe, kultúrájába és életmódjába.

Császári élményvilág gyerekekkel

#Bécs     #Gyerek túraút    

A császári élményvilág a gyerekek számára sok érdekes látnivalót, programot tartogat. Schönbrunn, a Hofburg és a Schloß Hof betekintést nyújt a császárok mindennapjaiba.

Császári lakosztályok a Hofburgban

#Bécs     #Múzeum    

A császári család Hofburgban található, egykori magánlakosztályai (Kaiserappartements) ma a múlt pompáját mutatják be.

Császári sírbolt / Kaisergruft - Sissi nyughelye

#Bécs     #Templom és kolostor    

A Kapucinus templom (Kapuzinerkirche) alatti császári sírboltban találhatók a Habsburgok legfontosabb sírhelyei. 1633 óta a dinasztia 149 tagját helyezték itt örök nyugalomra, közöttük 12 császárt ill. 19 császárnét és királynőt.

DC Tower 1

#Bécs     #Kilátó    

A 60 emeletes épület az osztrák főváros 22. kerületében, a Donau-City nevű városnegyedben, az Új-Duna partján emelkedik. A legfelső, panoráma szintről gyönyörű a kilátás, alattunk a Duna, a Duna-sziget, előttünk az egész város.

Demel cukrászda

#Bécs     #Gasztro    

Bécs egyik leghíresebb cukrászdájában a cukrászok üvegfal mögött dolgoznak, így végigkísérhetjük a finom bécsi sütemények születését.

Dianabad-Erlebnisbad

#Bécs     #Strand és fürdő    

A Dianabad élményfürdő, nagy csúszdával, hullámmedencével a belvárostól alig 10 perces sétaúttal érhető el.

Die Dritte Mann túra Bécsben

#Bécs     #Túra    

Bécs csatornarendszere, melyet az 1949-es "A harmadik ember” című angol krimiből is ismerhetünk, tavasszal és nyáron turisták számára is látogatható.

Die Galerie der Komischen Künste

#Bécs     #Múzeum    

A bécsi Múzeumi Negyedben (Museumsquartie) található galériában a "komikus" témájú kiállításokat láthatunk.

Dóm Múzeum Bécs

#Bécs     #Múzeum     #Templom és kolostor    

Az Érseki palota a Stephansdom középkori plébániája helyén épült fel 1632-1641 között. Itt található az Érseki dóm- és egyházmegyei múzeum (Erzbischöfliches Dom- und Diözesanmuseum).

Donauinsel

#Bécs     #Kalandpark     #Park és kert     #Strand és fürdő    

A Dunasziget Európa egyik legnagyobb pihenőterülete. A gyerekek számára van: erdei kötélpálya, hatalmas vízi játszótér és családbarát strand.

Donaupark

#Bécs     #Park és kert    

A park területén nagy- és kisgyerekek számára is találunk játszótereket, külön mozgássérült gyerekeknek kialakított résszel.

Donauturm Wien

#Bécs     #Kilátó    

A Duna-torony panoráma kávézója és étterme körben forog, így fél- vagy egy óra alatt Bécs összes háztetőjét megnézhetik a látogatók.

Ephesos Museum

#Bécs     #Múzeum    

Az Ephesos múzeumban látható a "Parthermonument", Kis-Ázsia akkori legjelentősebb dombormű ciklusa és az efezoszi Artemisz templom oltárának maradványai. Artemisz temploma az antik világ hét csodájának az egyike.

Erholungsgebiet Wienerberg

#Bécs     #Túra    

A 14 km hosszú úthálózat sok kirándulási lehetőséget nyújt az egész család számára. Séta közben több játszótér is található.

Ernst Fuchs Museum

#Bécs     #Múzeum    

A múzeum egy Otto Wagner által épített gyönyörű szecessziós villában található.

Fälschermuseum / Hamisító Múzeum

#Bécs     #Múzeum    

Az Európában egyedülálló múzeumban a látogatók izgalmas és titokzatos bűnügyi történeteket ismerhetnek meg, amelyeket a hamisított művek mesélnek el.

Family Fun

#Bécs     #Szabadidőpark    

Gyerekparadicsom kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A legnagyobb bel- és kültéri játszótér Bécsben. A "szülőmegőrzőben" a szülők sem fognak unatkozni!

Fogamzásgátlás és Abortusz Múzeum

#Bécs     #Múzeum    

A világon egyedüllálló múzeum az emberiség harcát mutatja be a szaporodás és a termékenység feletti irányításért.

Fürdőzés Bécsben

#Bécs     #Strand és fürdő    

11 családbarát uszoda található az osztrák fővárosban, gyermekbarát, sekély medencével, amelyeket a 15. életévüket még be nem töltött gyermekek ingyen látogathatnak. Idén a bécsi strandszezon május 2-án kezdődik!

Geymüllerschlössel

#Bécs     #Vár és kastély    

Az 1808-ban épített nyári lak ma az egyetlen olyan hely Ausztriában, mely betekintést nyújt a biedermeier lakberendezési művészet sokszínűségébe.

Graben

#Bécs    

A Graben a belvárosi forgatagnak a középpontja: egyik végén a híres Kärtner Strasséval ér össze, onnan pár lépés csak a Stephanskirche. A Graben közepén áll a pestisoszlop, széles, szinte tér alakú, sétáló utca, amelynek két oldalát elegáns és drága boltok szegélyezik.

Gyermekgazdaság a Landgut Cobenzl birtokon

#Állatkert     #Bécs    

A gyermekek a Landgut Cobenzl birtokon játékos módon pillanthatnak be egy falusi gazdaság mindennapi életének kulisszái mögé.

Gyökéraréna Bécsben

#Bécs     #Park és kert    

Ausztria első Gyökérarénájában a föld alá is benézhetnek az érdeklődők.

Győztesek utcája

#Bécs    

A "Straße der Sieger” Bécsben egészen hasonló ahhoz, mint amit Los Angelesben találunk "Walk of Fame” néven. A neves személyiségek között ott van a Forma 1 világbajnok, Sebastian Vettel is.

Haus des Meeres-Vivarium

#Állatkert     #Bécs    

A Bécs belvárosában található Viváriumban láthatunk cápákat, tengeri teknősöket, a trópusi tengerek színes halait, piranhákat és mérges kígyókat, krokodilokat, madarakat, majmokat. A gyerekeknek igazi dzsungelélményben lehet részük!

Heeresgeschichtliches Museum / Hadtörténeti Múzeum

#Bécs     #Magyar kapcsolat     #Múzeum    

A Hadtörténeti Múzeum gazdag gyűjteményei a harmincéves háborútól az első világháborúig mutatják be a Birodalom történetét. Számos magyar vonatkozású tárgyat is kiállítottak.

Heindl Schokolademuseum - Heindl Csokoládémúzeum

#Bécs     #Gasztro    

Látogatás a Heindl csokigyár csokoládémúzeumában.

Helmut-Zilk-Park

#Bécs     #Park és kert    

A Helmut-Zilk-Park 70 ezer négyzetméteres zöldterületén van virágos rét, több mint ötszáz fa, kutyafuttató, közösségi kert valamint játszótér kicsiknek és felnőtteknek egyaránt.

Hermész Villa

#Bécs     #Múzeum    

A lainzi állatkertben található vadászkastélyt - Ferenc József császár építtette Sissinek.

Hofburg

#Bécs     #Magyar kapcsolat     #Múzeum    

A számos impozáns épületből és udvarból álló egykori császári palotában nemcsak az uralkodók mindennapjait ismerhetjükmeg, hanem kincseikben is gyönyörködhetünk. MAGYAR nyelvű audioguide áll a látogatók rendelkezésére!

Hofmobiliendepot / Bútormúzeum

#Bécs     #Múzeum    

A császári udvari ingatlanraktárnak nevezett múzeum bemutatja a Habsburgok lakáskultúráját és a bécsi bútorművességet a 17-20. század között, főként a biedermeier és a historizmus alkotásait. A múzeumban láthatók a Sissi c. film kulisszái.

Hotel Sacher és a Sacher-torta

#Bécs     #Gasztro    

1876. szeptember 9-én nyitották meg Bécsben a világ egyik legjobb és leghíresebb szállodáját, a Sachert. A hotel éttermében eleinte tejszínhabbal tálalták a Sacher-tortát és francia mintára szeparékat alakítottak ki.

Húsvéti vásárok Bécsben

#Bécs    

Húsvétkor Bécs húsvéti vásárai várják a húsvéti hangulatra vágyókat, ahol színes tojás, füstölt sonka, baksör, csokinyúl és rengeteg kreatív ajándék közül válogathatnak az érdeklődők.

Időutazás Bécsben: Time Travel Vienna

#Bécs     #Szabadidőpark    

A Time Travel Vienna keretében hatvan perc alatt kétezer év történelmét élhetik át az érdeklődők, miközben a saját bőrükön tapasztalják meg a középkori Bécset, a bálok hangulatát vagy a 2. világháborút.

Ínyencfesztivál Bécsben 2019

#Bécs    

2019. május 10-12. 190 osztrák kiállító kulináris finomságait kóstolhatjuk meg. Helyszín: Wiener Stadtpark. A belépés ingyenes!

Johann Strauss lakása Bécsben

#Bécs     #Múzeum    

Ebben a bécsi lakássban élt a Kék Duna keringő szerzője, J. Strauss 1863 és 1870 között.

Jüdische Museum / Zsidó Múzeum

#Bécs     #Múzeum    

A múzeum egykori Osztrák- Magyar Monarchia zsidó közösségének történetét mutatja be.

Kahlenberg

#Bécs     #Kalandpark    

A Bécsi-erdő dombláncán, Döbling közelében található Kahlenberg, a bécsiek "házi hegye". A 483 méter magas hegy az osztrák főváros legmagasabb pontja. Remek kilátás nyílik innen a városra és a Bécsi-erdőre.

Karácsonyi vásárok Bécsben

#Advent és karácsony     #Bécs    

November közepétől karácsonyig Bécs legszebb terei varázslatos karácsonyi vásárrá alakulnak át.

Kinder Baggerpark

#Bécs     #Szabadidőpark    

A parkban a gyerekek igazi munkagépeket próbálhatnak ki. A sikeres "tanfolyam" elvégzése után oklevelet is kapnak.

Kirándulás a bécsi Gütenbach patak mentén

#Bécs     #Túra    

Homokos part, sekély vízű, apró öblök és sok-sok frissen telepített bokor és fa várja a természetbe vágyókat a bécsi Liesingben, a Gütenbach pataknál.

Klimt nyomában Bécsben

#Bécs     #Múzeum    

"Aki szeretne rólam valamit megtudni, az nézze meg figyelmesen a képeimet". Gustav Klimt az egyik legjelentősebb osztrák festő volt és talán a bécsi Jugendstil legismertebb képviselője.

Klimt-villa

#Bécs     #Múzeum    

A hietzingi Klimt-villát 1911 és 1918 között, haláláig műteremként használta a festő.

Kuffner Csillagvizsgáló

#Bécs     #Csillagászat    

A történelmi csillagvizsgáló a 19. században épült, mely részletesen felújított asztronómiai műszerével különleges élményt nyújt a látogatók számára.

KunstHausWien. Museum Hundertwasser

#Bécs     #Múzeum    

Modern képzőművészeti kiállítások mellett Friedensreich Hundertwasser életművét is megismerhetjük.

Kunsthistorisches Museum

#Bécs     #Magyar kapcsolat     #Múzeum    

Európa egyik legjelentősebb múzeuma páratlan képtárral büszkélkedhet: Vermeer, Velázquez, Rubens, Rembrandt, Dürer, Tizian, Tintoretto képeiben gyönyörködhetünk. Itt látható a világ legnagyobb Brueghel-gyűjteménye (15 kép).

Kurpark Oberlaa

#Bécs     #Park és kert    

Érdemes kirándulást tenni a mesés Kurpark Oberlaaban, ahol a kellemes napozó területektől (napozószékekkel) a gyerekeknek örömet adó állatsimogatón át egészen a sportok kedvelőinek épített görkorcsolyapályáig minden megtalálható.

Lainzer Tiergarten

#Állatkert     #Bécs     #Múzeum     #Park és kert    

Az állatkert a Bécsi-erdő területén fekszik. A parkban erdei játszóterek, tanösvények, nyilvános etetés (vaddisznó, muflon, dámvad), vezetett túrák és kirándulások nyújtanak élményt a gyerekeknek.

Legrégebbi kávéház Bécsben

#Bécs     #Gasztro    

Anno a Café Frauenhuberben Mozart és Beethoven szórakoztatta muzsikával a törzsvendégeket.

Leopold Museum

#Bécs     #Múzeum    

A bécsi Múzeumi Negyed legtöbbet látogatott intézményében, Leopold Múzeumban található a modern osztrák művészet legjelentősebb gyűjteménye: több mint 5000 kiállítási tárgy csodálható meg az egykori udvari lóistálló termeiben. Schiele, Klimt, Kokoschka műveit feltétlenül látni kell!

Liechtenstein Múzeum és Palota

#Bécs     #Múzeum    

A Liechtenstein gyűjtemény egyike a világ legnagyobb és legjelentősebb gyűjteményeinek.

Madame Tussauds Panoptikuma

#Bécs     #Múzeum    

Madame Tussauds világhírű viaszbábu gyűjteménye a bécsi Práter egyik fénypontja.

Meteorológiai élménypark

#Bécs     #Szabadidőpark    

Időjárási jelenségeket vizsgáló tudományos élménypark Bécsben.

Mozart lakóháza Bécsben

#Bécs     #Múzeum    

A Bécsben, a Domgasse 5. szám alatt található nagypolgári házban lévő akás Mozart egyetlen olyan lakása, mely mind a mai napig fennmaradt. 6-12 éves gyerekeknek MAGYAR nyelvű audio-guide vezetés!

Mozart nyomában Bécsben

#Bécs     #városnézés    

Mintegy 20 bécsi helyszínről tudjuk biztonan: itt, ezekben a helyiségekben, ebben a palotában, ebben a templomban gyakran megfordult Wolfgang Amadeus Mozart.

Mozgásfejlesztő játszópark Bécsben

#Bécs     #Szabadidőpark    

Trambulinpálya, ABC útvesztő és óriási kötélpiramisok Bécs első mozgásfejlesztő parkjában.

MUMOK: Museum Moderner Kunst / Modern Művészetek Múzeuma

#Bécs     #Múzeum    

9000 műalkotás várja a 20-21. század művészetére kíváncsi látogatókat: amerikai pop-art, szürrealizmus, futurizmus, fotórealizmus, bécsi akcionizmus, nouveau réalism, minimalista művészet páratlan gyűjteménye.

Museum für Angewandte Kunst / Iparművészeti Múzeum

#Bécs     #Múzeum    

A múzeum gyűjteményének középpontjában a formatervezés áll. A középkortól napjainkig mutat be bútorokat, üvegtárgyakat és porcelánt, ezüstöt és textilneműt.

Museumsquartier-MQ / Múzeumi Negyed

#Bécs     #Múzeum    

Bécs múzeumi negyede egyike a világ tíz legnagyobbikának: több állandó gyűjtemény, időszaki kiállítás, éttermek, kávéházak, üzletek, színháztermek izgalmas kavalkádja, a bécsiek trendi találkozóhelye.

Narrenturm-Szörnyűségek Tárháza

#Bécs     #Múzeum    

A világ első pszichiátriai intézete ma egyedülálló patológiai-anatómiai gyűjteményt őriz.

Naschmarkt

#Bécs    

2,3 hektáros területével a Naschmarkt Bécs legnagyobb és legkedveltebb piaca fontos szerepet játszik az osztrák főváros lakóinak ellátásában.

Naturhistorisches Museum / Természettudományi Múzeum

#Bécs     #Dinoszaurusz     #Múzeum    

Az 1889-ben nyitott Természettudományi Múzeumban a gyerekek dinoszaurusz csontvázakat, fossziliákat, ásványokat csodálhatnak meg. A 39 terem végigvezeti a látogatókat a Föld történetén.

Neidhart Festsaal - középkori freskók

#Bécs     #Múzeum    

Neidhart von Reuental 13. századi minnesänger a bécsi Tuchlauben utca 19. számú, 14. században épült házának egykori dísztermében találhatók az ún. Neidhart-freskók. A freskókat 1979-ben fedezték fel, 2019-ben restaurálva és multmédiás funkciókkal ellátva látogathatóvá tették.

Német lovagrend kincstára Bécsben

#Bécs     #Múzeum    

A sok történelmi vihart túlélt Német Lovagrend nagymesterének székhelye Bécs. A Szent István-székesegyház mögött elhelyezkedő nagymesteri palotában, a Singerstrasse 7-es szám alatt található a Német Lovagrend központi archívuma, levéltára és múzeuma.

Neue Burg

#Bécs     #Múzeum    

A Neue Burgban a Kunsthistorisches Museum gyűjteményei tekinthetők meg: Vadászati- és Fegyvergyűjtemény, Régi Hangszerek Gyűjteménye, Ephesos Museum.

Nyári fesztiválok Bécsben

#Bécs    

Sokan gazdag kulturális kínálata miatt szeretik az osztrák fővárost. Nem alaptalanul: a nyáron minden hónapra jut legalább egy fesztivál. Lesz zenei, tánc- és filmfesztivál, lehet bulizni kikötőben, foghíjtelken és a Duna partján. Tíz éve saját fesztiváljuk van a bécsi kerületeknek is.

Óramúzeum Bécsben

#Bécs     #Múzeum    

Bécsben található a világ egyik legszebb óramúzeuma!

Osztrák Nemzeti Könyvtár

#Bécs    

A világ egyik legrégebbi és legszebb dísztermével rendelkező kulturális központja, az Osztrák Nemzeti Könyvtár.

Osztrák Parlament

#Bécs     #Múzeum    

Az osztrák parlement épületét 1873-1883 között építették a dán T. Hansen tervei alapján, aki a görög formákhoz nyúlt vissza.

Osztrák Színházmúzeum

#Bécs     #Múzeum    

A múzeum két időszaki kiállítása Klimt művészetét ill. az operett világát mutatja be.

Otto Wagner Hofpavillon

#Bécs    

Az Otto Wagner Hofpavillon az egykori bécsi császári udvar számára tervezett hietzingi váróterem.

Rathausplatz - A bécsi Városháza parkja

#Bécs     #Park és kert    

A Városháza téren minden nyáron ínycsiklandó falatokkal és ingyenes koncertfilm-vetítésekkel várják az érdeklődőket. Télen pedig itt van a híres bécsi karácsonyi vásár, az Adventzauber.

Römermuseum

#Bécs     #Múzeum    

A múzeum Bécs római kori emlékeit mutatja be.

Schatzkammer

#Bécs     #Magyar kapcsolat     #Múzeum    

A császári kincstárban megtekinthetjük a német-római császári koronát és II. Rudolf császár koronáját. Több magyar kincset is őriznek a kincstárban!

Schloss Belvedere

#Bécs     #Múzeum     #Park és kert     #Vár és kastély    

A pompázatos bécsi barokk kastély ma Ausztria egyik legjelentősebb művészeti gyűjteményének számít, amely az osztrák művészet remekeit mutatja be a középkortól a jelenkorig. Termeiben a világ legnagyobb Gustav Klimt-festménygyűjteménye, valamint Egon Schiele és Oskar Kokoschka mesterművei mellett, a francia impresszionizmus és a bécsi Biedermeier kiemelkedő alkotásai is helyet kaptak.

Schloss Schönbrunn

#Bécs     #Magyar kapcsolat     #Vár és kastély     #Világörökség    

A császári család nyári lakhelyéül szolgáló Schönbrunn kastély az UNESCO Világörökség része, amely MAGYAR nyelvű audioguide vezetéssel is megtekinthető.

Schlosspark Schönbrunn

#Bécs     #Park és kert    

Gyerekek számára kihagyhatatlan program a 160 hektár területen fekvő Schönbrunni kastély kertje, akár kastélylátogatás nélkül is!

Schmetterlinghaus / Pillangók Háza

#Állatkert     #Bécs    

A Schmetterlinghaus a belváros szívében,a Burggartenben,világ egyik legszebb jugendstil épületében (üvegházban) található, ahol a gyerekek több száz szabadon repkedő pillangóban gyönyörködhetnek.

Schönbrunn Kindermuseum / Gyermekmúzeum

#Bécs     #Múzeum    

Császári élményvilág 4-12 éves gyermekeknek.

Schönbrunni Állatkert - a világ első állatkertje

#Állatkert     #Bécs     #Világörökség    

A világ egyetlen, máig fennmaradt barokk állatkertjét többször Európa legszebb állatkertjévé választották. Az állatkert a Schönbrunni kastéllyal együtt az UNESCO világörökség része.

Schönbrunni Kastély Pálmaháza

#Bécs     #Park és kert    

A Schönbrunni Kastély parkjában található Pálmaházat 1881-82-ben Franz Xaver Segenschmid tervei alapján építették, impozáns méreteivel és egyedi vaskonstrukciójával az utolsó ilyen jellegű épületek egyike Európában.

Schottenkirche

#Bécs     #Templom és kolostor    

Bécs skót apátsága, a Schottenstift műkincsekben gazdag múzeummal is rendelkezik.

Schweizergarten

#Bécs     #Park és kert    

A Schweizergarten Bécs legrégibb parkjainak egyike.

Sigmund Freud Museum

#Bécs     #Múzeum    

Azokban a helyiségekben, amelyekben a pszichoanalízis atyja csaknem fél évszázadot élt és rendelt, egészen 1938-ban Ausztriából történő kiűzetéséig, kéziratok és egyéb emléktárgyak, pompás műgyűjteménye láthatók.

Sigmund Freud Park

#Bécs     #Park és kert    

A park Bécs belvárosi parkjai közül az egyik legkedveltebb napozó park.

Sissi Múzeum

#Bécs     #Múzeum    

Szép és ünnepelt császárnőként Erzsébet már régóta kultuszfigurává vált. A Hofburg császári lakosztályában található Sisi Múzeum szembesíti a mítoszt a valósággal. Magyar nyelvű AudioGuide.

Spanyol Lovasiskola Látogató Központ

#Állatkert     #Bécs     #Világörökség    

A gyerekek a Hofburg barokk környezetében, élőben csodálhatják meg a Spanyol Lovasiskolát a híres bécsi lipicai lovakkal.

Spittelberg - Bécs leghangulatosabb városrésze

#Bécs     #városnézés    

Bécs második legnagyobb sétálóutcája, romantikus utcákkal, történelmi épületekkel, idillikus helyekkel - csupán néhány perc távolságra a városközponttól.

Staatsopernmuseum Wien

#Bécs     #Múzeum    

A múzeum a Bécsi Opera történetét mutatja be 1869-től napjainkig.

Steinhofgründe

#Bécs     #Park és kert    

A Steinhofgründe egy természetes állapotában megőrzött, 42 hektáros pihenőterület, mely kellemes túrautakkal, tavacskákkal, piknikezésre alkalmas rétekkel, játszóterekkel várja a pihenni vágyókat, és csodálatos kilátással Bécs városára.

Steinhofi Leopoldskirche

#Bécs     #Magyar kapcsolat     #Templom és kolostor    

A bécsi templomot 1904 és 1907 között építették Otto Wagner (1841-1918) a modern építészet úttörőjének tervei nyomán.

Stephansdom / Szt. István dóm

#Bécs     #Kilátó     #Magyar kapcsolat     #Templom és kolostor    

A Stephansdom Bécs egyik jelképe, Ausztria legjelentősebb gótikus építménye. Kevesen ismerik történelmének magyar vonatkozásait.

Szecesszió Háza - Beethoven-fríz

#Bécs     #Múzeum    

A bécsi Szecesszió Házában (Secession) látható 34 méter hosszú, két méter magas a szecessziós művészeti irányzat egyik kiemelkedő alkotásának számító falfestményt először 1902-ben állították ki. Az osztrák szecesszió jelképévé vált épület tetejét aranyozott „lombkupola" díszíti.

Széchenyi Ferenc szülőháza Bécsben

#Bécs     #Magyar kapcsolat    

Gróf Széchenyi István 1791. szeptember 21-én Bécsben született. A Hofburg közelében, a Herrengasse elején álló épület oldalán márványtábla emlékeztet arra, hogy a ház falai között született 1791. szeptember 21-én a legnagyobb magyar.

TBA21

#Bécs     #Múzeum    

Thyssen-Bornemisza Kortárs Művészeti Alapítvány (TBA21) az Augarten parkban álló pavilonja az alapítvány második kiállítóhelye az osztrák fővárosban.

Technisches Museum / Műszaki Múzeum

#Bécs     #Múzeum    

A múzeumot a híres müncheni Deutsches Museum mintájára építették az első világháború elötti években. Önmagukban játszó hangszerek, működőképes gőzgépek, egy élethű kőszénbánya - a kiállítási tárgyak csodálkozásra, átélésre, kipróbálásra hívnak.

Temetkezési Múzeum Bécsben

#Bécs     #Múzeum    

A bécsi Központi Temetőben várja a látogatókat Bécs egyik legkülönlegesebb kiállítóhelye, a Temetkezési Múzeum.

Therme Wien

#Bécs     #Strand és fürdő    

A Therme Wien-ben különösen a gyerekek tombolhatják ki magukat kedvük szerint: négy különböző csúszda, egy vadvízi csatorna, három ugrótorony, egy vízi játszópark, bábszínház és egy karaoke-színpad nyújt lehetőséget erre.

Theseustempel a bécsi Volksgartenben

#Bécs     #Múzeum    

A Volksgartenben található klasszicista épület 1819 1823 között épült. A Kunsthistorisches Museumhoz tartozó épületben időszaki kiállításokat rendeznek.

Túra a Wien folyó mentén

#Bécs     #Túra    

Visszaadták a Wien folyót a természetnek Bécsben, beton helyett fák, bokrok és füves part várja a Wien folyóhoz látogatókat.

Túrautak Bécsben és a környékén

#Bécs     #Túra    

Bécs városi kirándulóútjai több mint 500 kilométer hosszan, többnyire a város peremén elterülő Bécsi-erdőbe vagy a város közeli pihenőövezetekbe vezetnek. A sétautak remekül kitáblázottak és tömegközlekedéssel jól megközelíthetőek.

Türkenschanzpark

#Bécs     #Kilátó     #Park és kert    

A természet szerelmesei nem hagyhatják ki a Türkenschanzparkot, amelyben 1683-ban a törökök a közelgő felmentő sereg ellen elsáncolták magukat. Ráadásul a Paulinenwarte kilátótoronyról álomszép körkilátás nyílik.

Vienna Classic Days

#Bécs    

Oldtimer-parádé Bécs belvárosában, a Ringstraßén.

Vienna Ring Tram

#Bécs     #Vonat és hajó    

Bécs legszebb körútján, a Ringen közlekedik a Bécsi Közlekedési Vállalat (Wiener Linien) sárga színű villamosa.

Viktor Frankl múzeum

#Bécs     #Múzeum    

Viktor Frankl osztrák pszichiáter (1905-1997) életének és munkásságának szentelt múzeum Bécsben.

Virgil-kápolna

#Bécs     #Templom és kolostor    

A csaknem 800 éves földalatti kápolna Bécs legjobb állapotban megőrzött gótikus belső tereinek egyike.

Vízijátszóterek Bécsben

#Bécs     #Park és kert    

Hat vízijátszótér található Bécsben. A két legnagyobb vízi játszótér a Duna-sziget (Donauinsel) és a víztorony (Wasserturm).

Víztorony vízi játszótér

#Bécs     #Park és kert    

Wasserspielplatz Wasserturm (Víztorony vízi játszótér) Európa legnagyobb vízi játszótere!

Volksgarten

#Bécs     #Park és kert    

Erzsébet császárné rajongóinak feltétlenül el kell látogatniuk a Népkertben található Sissi emlékműhöz.

Weltmuseum / Világmúzeum

#Bécs     #Múzeum    

A múzeumban található a világ egyik legjelentősebb néprajzi gyűjteménye. A megújult múzeum 2017. október 25-től Világmúzeum néven várja a látogatókat. Az új Világmúzeum mottója: rácsodálkozni, megélni, felfedezni.

Wien Museum

#Bécs     #Múzeum    

A Karlsplatzon található múzeumban Bécs történetét ismerhetik meg a látogatók. A múzeum 2019-ben megújul, február elején bezárja kapuit. A múzeum teljes gyűjteménye átköltözik a MUSA termeibe, az érdeklődők továbbra is láthatják a Wien Museum eddig kiállított tárgyait.

Wiener Gemischter Satz

#Bécs     #Gasztro    

Bécsben a Gemischter Satz, ez a dűlőházasítással készülő fehérbor különösen nagy népszerűségnek örvend.

Wiener Stadtpark / Városliget

#Bécs     #Park és kert    

A Bécs belvárosában található parkban játszóteret is találunk. Keressük meg az aranyló Johann Strauss emlékművet, amely a világ legtöbbet fotózott emlékművei közé tartozik.

Wiener Wiesn-Fest

#Bécs    

A bécsi Oktoberfesten, a Práterben frissen csapolt sörrel, osztrák borokkal, regionális specialitásokkal és népzenei koncertekkel várják az érdeklődőket.

Winterpalais

#Bécs     #Múzeum    

Savoyai Jenő herceg barokk stílusú téli palotája képzőművészeti kiállításoknak ad otthont.

Zeiss Planetarium Wien

#Bécs     #Csillagászat    

A bécsi Zeiss Planetarium a egyike a világ legmodernebb planetáriumainak!

Zene Háza Bécsben

#Bécs     #Múzeum    

A bécsi Haus der Musik egy igazi interaktív múzeum. Zene Házában minden a hangok és a zene körül forog.

ZOOM Kindermuseum / ZOOM Gyermekmúzeum

#Bécs     #Múzeum    

Sok érdekes látnivaló várja a gyerekeket a bécsi Múzeumi Negyed Zoom gyerekmúzeumában. A gyerekeknek szóló múzeum játékosan ösztönöz tanulásra, a világ felfedezésére.

Régióválasztó