» Ausztria

» Ausztria » Wien


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Időjárási jelenségeket vizsgáló tudományos élménypark Bécsben.


Az Osztrák Központi Meteorológiai és Geodinamikai Intézet (ZAMG) tudományos és szórakoztató központja az időjárási, az éghajlat-változási és a geofizikai ismeretek átadására helyezi a hangsúlyt.

A Bécs központjában található parkban interaktív tárlaton a különböző mérőeszközök kipróbálása mellett kutatni lehet az éghajlati jellemzőket vagy akár egy gleccser kialakulásának körülményeit is.

Hétköznapokon az intézetben a földrengésekről, az időjárás-előrejelzésről vagy az éghajlatról szóló tematikus vezetést is tartanak.

A programok a Citizen Science, vagyis a közösségi tudomány munkamódszerét követik, amelynek lényege, hogy a laikusok mérési eredményekkel segítik a tudományos vizsgálatokat. A földrengések megfigyelésére korábban már telefonos alkalmazást is kifejlesztettek, amellyel visszajelzés küldhető az észlelt földmozgásról.

Az 1851-ben alapított Osztrák Központi Meteorológiai és Geodinamikai Intézet az egyik legrégibb önálló meteorológiai szolgálat a világon. Csaknem 280 időjárási és szeizmikus méréseket végző pontot és három megfigyelő állomást üzemeltet.Tartomány:Wien
Település:Wien
Cím:Bécs
GPS: 48° 12′ 29.42748″, 16° 22′ 25.74804″
Honlap: http://www.zamg.ac.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward