» Egyesült Királyság

» Egyesült Királyság » Északkelet-Anglia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Alnwick Castle, a világ egyik leghíresebb filmes helyszíne. a Harry Potter-filmek varázslatos kastélya. Alnwick méregkertje pedig minden bizonnyal a világ legveszélyesebb kertje.


Az angol Northumberland megyében található Alnwick Castle több mint 900 éves. És az egyik legnépszerűbb filmforgatási helyszín egész Nagy-Britanniában.

Skócia határán, az észak-angliai Northumberland megyében található Alnwick kastély Nagy-Britannia második legnagyobb, ma is lakott kastélya. A filmrajongóknak az ősi falakat különböző hollywoodi produkciókból ismerős lehet - leginkább a Harry Potter-filmekből ismert varázslóvár, Roxfort helyszínéül.

Az Alnwick-kastély számtalan hollywoodi produkció hátteréül szolgált. És bár a hatalmas falak sok mindent láttak már több mint 900 éves történelmük során, ma mindenekelőtt egy dologról ismertek: minden idők talán leghíresebb varázslótanoncának iskolájaként.

Az Alnwick-kastély hivatalos honlapja szerint a kastély volt a 2000-es évek elején az első két Harry Potter-film díszlete. 2001-ben itt forgatták a "Harry Potter és a bölcsek köve" című filmet. Egy évvel később következett a "Harry Potter és a titkok kamrája".

Az alnwicki kastély udvarán például Harry Potter itt vette az első repülési leckéket a filmbeli seprűjén. Az ifjú varázsló itt tanulta meg a kviddics játékot is, amelyben a varázsló diákok egymás ellen versenyeznek. A rajongók emlékezni fognak a belső udvarra is: ez az a hely, ahol Harry és Ron összetörik Ron szüleinek repülő autóját. A kastélykapu szintén fontos szerepet játszik mindkét filmben, mint a Roxfort be- és kijárata.

Az Alnwick-kastély mint népszerű forgatási helyszín története azonban sokkal régebbre nyúlik vissza, mint a Harry Potter-filmek. Hollywood már 1991-ben itt járt, és leforgatta a "Robin Hood: A tolvajok királya" című kasszasikert Kevin Costnerrel. A "Downton Abbey" című sikersorozat is többször használta a régi falakat a fiktív Brancaster kastély díszleteként. 2016-ban az Alnwick-kastély volt az ötödik "Transformers" film, "Az utolsó lovag" helyszíne. A legelső filmet is itt forgatták 1964-ben.

Az Alnwick-kastélyban 700 éve ugyanaz a nemesi család él. A kastély a Buckingham-palota után a második legnagyobb lakott kastély Nagy-Britanniában. A nemes Percy család lakja, jelenleg Northumberland 12. grófja él itt feleségével és négy gyermekükkel. Hogy a család időnként fontos szerepet játszott az angol történelemben, mutatja egyik ősük, akit "Harry Hotspur"-nek hívtak. Harci bátorsága miatt még William Shakespeare is megörökítette őt egy színdarabban.

Az Alnwick kastélyban van egy látványosság, amely a Harry Potter-filmekhez kapcsolódik. Az úgynevezett "seprűnyél-tréning", ahol álruhába öltözött színészek tanítják a fiatal látogatókat seprűn lovagolni, mint varázsló bálványuk. Saját bevallásuk szerint a tevékenység "rendkívül népszerű", ezért ajánlatos helyet foglalni a tanfolyamra. A varázslatos kastélyba való belépés azonban nem éppen olcsó, hiszen a felnőtteknek 22 eurót kell fizetniük. A családi jegy négy személyre 60 euróba kerül.

De az Alnwick-kastély másról is híres. 2005 óta itt található az Alnwicki Méregkert, ahol a grófnő több mint 100 mérgező növényfajt gyűjtött össze. Mivel az itt kiállított növények közül sok potenciálisan halálos is lehet, a Méregkertet csak kísérővel látogatható meg.

A gyilkos nadragulya, amelynek mérge az idegrendszert támadja meg, már kis mennyiség is halált okozhat. A Ricinus communis, a növény, amelyből a mérgező ricint nyerik ki, amely egy felnőttet nagyon hátborzongató módon megöl: a hányingert, hányást és görcsöket a vese, a máj és a lép bomlása követi.

A látványosság csak egy része egy nagyobb botanikus kertnek, amely összesen 42 millió fontba került, és a második világháború óta a legambiciózusabb kertépítési projekt egész Nagy-Britanniában.

 

 Tartomány:Északkelet-Anglia
Cím:Alnwick Castle
GPS: 55° 24′ 55.6596″, -1° 42′ 23.46131″
Honlap: https://www.alnwickcastle.com/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward