» Egyesült Királyság

» Egyesült Királyság » Északkelet-Anglia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az UNESCO világörökségi helyszínei közé tartozó ezer éves katedrális több ezer érdeklődőt vonz évente.


Durham katedrálisa (angolul Durham Cathedral) egy középkori székesegyház, amely a Durham-i városközpontban, Északkelet-Angliában található. Az épület a normann stílus egyik legjobb példája, és számos történelmi és kulturális jelentőséggel bír.

Durham katedrálisa, hivatalos nevén A Boldogságos Szűz Mária, Szent Cuthbert és Szent Ágoston Katedrálisa, egy nagy méretű középkori katedrális, amely Durham városában, Északkelet-Angliában található. Az épület a normann stílusú építészet egyik legjobb példája és az UNESCO Világörökség része.

A román stílusú katedrálist Szent Cuthbert ereklyetartójának otthonául emelték egy korábbi templom helyére, amelyet a középkori Anglia egyik legfontosabb szentjének számító angolszász szerzetes tiszteletére építettek.

A katedrális alapjait 1093-ban helyezték el, és több mint 40 év alatt épült. Az épületben megcsodálható a normann és a gótikus stílus keveredése, amelyek között a híres, 66 méter magas nyugati torony is található. A katedrális tervezése és építése a középkori építészet egyik legnagyobb mesterművének számít.

A katedrális a középkorban fontos búcsújáró hely volt, mivel itt található Szent Cuthbert, aki a régi angolszász királyságok időszakában élt és aki nagyon fontos szerepet játszott az angol kereszténység történetében.

A Durham katedrális a világ egyik legszebb és legismertebb katedrálisai közé tartozik, és számos látogatót vonz minden évben, akik szeretnék megcsodálni az épület szépségét és történelmi jelentőségét.Tartomány:Északkelet-Anglia
Cím:Durham
GPS: 54° 40′ 0.0012″, -1° 45′ 0″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward