Legfrissebb hírek

Horvát hírek

Biokovo: Az Adria legmagasabb panoráma autóútja

A panorámaút a Biokovo-hegy legmagasabb csúcsához, a Sveti Jure-hoz vezet (1762 m).

Horvátország 7 eldugott kincse

A horvát riviéra főbb városait vagy a Plitvicei-tavakat mindenki ismeri és szereti, most megmutatunk 7 kevésbé híres, ám annál gyönyörűbb úti célt az ország különböző részeiről.

Természeti örökség lett a Vis környéki szigetvilág

A közép-dalmáciai Vis és környéke - Vis, Brusnik és Jabuka szigetek mellett része a Kék-barlang (Modra Spilja), a Szerzetesfóka-barlang (Medvidina Spilja), Ravnik-sziget és annak barlangja, a Zöld-barlang, valamint a Stiniva-öböl - idén elnyerte az UNESCO-tól a globális geopark minősítést.

Hum, a világ legkisebb városa

A Guiness rekordok könyve szerint 17 lakosával az isztriai Hum a világ legkisebb városa. A városban a 11. század óta szinte egyetlen új épületet sem húztak fel, így teljesen megőrizte kora középkori jellegét.

Az Adria lenyűgöző szépsége a Kék-barlang

Adriai-tenger egyik legszebb természeti látványosságának számító Kék Barlang (Modra spilja) sejtelmes kék fényéről híres.

Páratlan kilátás az Učka-hegy tetejéről

Az Učka tetejéről páratlan kilátás nyílik a közeli szigetekre és a hegy lábánál elnyúló Opatijai Riviérára. A hegy csúcsán egy régi torony áll, amely hagyományosan a hegymászók kedvelt fotózkodási helye.

Plitvicei-tavak

A Plitvicei-tavak a világ felbecsülhetetlen értékű kincseként 1979-ben az elsők között került fel az UNESCO Világörökségi listájára. Plitvicei-tavak Nemzeti Park elsősorban 16 lépcsőzetesen elhelyezkedő taváról híres, de az idelátogatók a plitvicei erdők szépségével és gazdagságával is megismerkedhetnek.

Brač-szigeti Aranyszarv strand

A legenda szerint, a horvát Brač-szigeti Aranyszarv strandon (Zlatni Rat) található a boldogság köve, amely egy csiga alakú kagyló.

Mljet a zöld sziget

Mljetet zöld szigetnek is nevezik, mivel a nemzeti park nagy részét erdők borítják. Nevezetességei a különleges panoráma és a két gyönyörű tó, amelyek valójában a tenger részei, ráadásul az egyik sós, a másik édesvizű.

Delfinek a Lošinj szigeten

Ha szereted a delfineket, akkor a horvát Lošinj szigeten van a helyed.

A varázslatos Kamenjak-fok

A Kamenjak-fok az Isztriai-félsziget legdélebbi pontján, Pulához közel található, egy 9,5 kilométeres hosszú és 1,5 kilométeres széles félszigeten.

Vrsar: ékszer a tengerparton

Vrsar egyike a legszebb fekvésű isztriai településeknek.

Primošten

Primošten Dalmácia középső részén, Sibenik és Trogir közt egy mesterséges félszigeten fekszik. Eredetileg egy sziget volt, de a régi fahíd elbontása után a tengert feltöltötték. Mediterrán hangulatú település, sok kis kőház és szűk utcák jellemzik.

Opatija (Abbázia)

Abbázia (mai nevén Opatija) egyik legemblematikusabb jelképe a százéves sétány. Egy kis pihenő a padon, hozzá a tenger és a csodaszép Kvarner-öbölre nyíló panoráma a legjobb módja a kikapcsolódásnak.

Poreč

Poreč az Isztriai-félsziget nyugati részén a tengerparton fekszik, bizánci bazilikája a Világörökség része.

TOP 10 - A legkeresettebb attrakciók

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward