» Hollandia

» Hollandia » Észak-Brabant

Zundert Corso: A világ legnagyobb virágparádéja

2022. szeptember 4.

Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A világ legnagyobb virágparádéja 2022. szeptember 4-5-én.


A zunderti virágparádén húsz csapat fog megmérkőzni egymással a legszebb kocsi megépítéséért, egy több évtizedes hagyomány részeként.

A hollandiai Zundert városa (közel a belga határhoz) arra készül, hogy ismét megrendezze a 80 éves hagyományokkal rendelkező, a világ legimpozánsabbnak tartott virágos felvonulását.

A Corso tulajdonképpen egy baráti csoportok vagy néha egész szomszédok közötti heves verseny a dáliákból készült nagy és kreatív virágfigurák építésében. 

A Corso mély gyökereket vert Hollandiában. Sőt, 2021-ben hivatalosan is felvették az UNESCO az emberiség szellemi kulturális örökségének listájára. Hivatalosan azt állítják, hogy a corso gyakorlata Dél-Franciaországban és Olaszországban terjedt el, mielőtt a XIX. században Hollandiában is népszerűvé vált. Jelenleg mintegy 30 ilyen felvonulás létezik az országban.

Az első felvonulásra Zundertben 1936-ban került sor Wilhelmina királynő születésnapja tiszteletére. A hagyományoknak megfelelően a viráginstallációkat egy nagy felvonulás keretében viszik végig az utcákon, amelyet zenei és színházi előadások és egyéb kiállítás jellegű tevékenységek kísérnek.

A Corso teljes egészében önkéntes és kézi erővel történik - még a nehéz virágkocsit is tolják előre, ami megtiszteltetésnek számít a csapat számára. A csapatok hónapokat töltenek a felkészüléssel, mielőtt a virágokat a felvonulás előtti utolsó napokban kihelyezik. A virágok száma kocsinként gyakran eléri a félmilliót, az egyes installációk mérete pedig eléri a több méteres hosszúságot és magasságot.

A versenyen kívül a Corso a közösségépítés gyakorlata és több generáció találkozóhelye is. És amint kiderülnek a győztesek, mindenki számára ünnepséget rendeznek.Tartomány:Észak-Brabant
Cím:Zundert
GPS: 51° 29′ 9.16206″, 4° 39′ 15.28488″
Időpont:2022. szeptember 4.

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward