» Belgium

» Belgium » Antwerpen » Flandria


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Baarle-Hertog belga enklávé. A Hollandia által körülfogott enklávé a belga határtól néhány kilométerre északra található.


Baarle-Hertog szoros kapcsolatban áll, bonyolult határvonalakkal a holland Baarle-Nassau-val. 

Baarle-Hertog 26 különálló földdarabból áll. A legnagyobb (Zondereigen nevű) darabtól eltekintve, amely a belga Merksplas várostól északra fekszik, 22 belga exklávé van Hollandiában és 3 másik, amelyek a holland-belga határon fekszenek. A belga exklávékon belül található hét holland exklávé is. Közülük hat a legnagyobban, míg a hetedik a második legnagyobb belga exklávén belül található. Van egy nyolcadik holland exklávé is Zondereigenben. Az enklávék közül a legkisebb, a H22, mindössze 2632 négyzetméter területű.

A bonyolult határ az ugyanennyire komplikált Breda urai és Brabant hercegei közti középkori szerződések, egyezségek, földcserék illetve eladások eredményei. Általánosságban, a főként mezőgazdasági vagy épített környékek Brabant részei lettek, míg a többi terület Bredára szállt. Ezeket a megosztásokat ratifikálták és tisztázták az 1843-as Maastricht szerződésben lefektetett határegyezségben.

Tartomány:Antwerpen
Cím:Baarle-Hertog
GPS: 51° 26′ 18.09204″, 4° 55′ 54.1182″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward