» Belgium

» Belgium » Antwerpen » Flandria


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Baarle-Hertog belga enklávé. A Hollandia által körülfogott enklávé a belga határtól néhány kilométerre északra található.


Baarle-Hertog szoros kapcsolatban áll, bonyolult határvonalakkal a holland Baarle-Nassau-val.

A térség területeit a középkortól vegyesen uralták a brabanti hercegek, Breda urai és a Nassau-ház nemesei. A bonyolult határ az ugyanennyire komplikált Breda urai és Brabant hercegei közti középkori szerződések, egyezségek, földcserék illetve eladások eredményei. Adták-vették a területeket, de amikor megalakult a független Hollandia, majd Belgium, meg kellett húzni a határt.

Általánosságban, a főként mezőgazdasági vagy épített környékek Brabant részei lettek, míg a többi terület Bredára szállt. Ezeket a megosztásokat ratifikálták és tisztázták az 1843-as Maastricht szerződésben lefektetett határegyezségben.

Baarle-Hertog alapvetően 14 darab, Hollandia területébe ágyazott belga enklávé (Belgium számára ezek exklávék). Hogy még bonyolultabb legyen, egyes, Hollandiába ágyazott belga területekbe további 8 holland terület ágyazódik be.

A különös határ ma vonzza is a turistákat, a határvonallal kettészelt házak, az utakra felfestett határjelzések  látványa.Tartomány:Antwerpen
Cím:Baarle-Hertog
GPS: 51° 26′ 18.09204″, 4° 55′ 54.1182″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward