» Görögország

» Görögország » Dél-Égei-szigetek » Sziget


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Nevét a város feletti dombra vörös kőből épült johannita erődtől kapta. A sziget lett Európa első Covid-mentes úti célja.


Kasztelórizo (Castelrosso) mind az 520 lakosát beoltották a COVID-19 elleni Pfizer-vakcina első és második adagjával.

Ezzel a sziget vált Európa első teljesen koronavírusmentes területévé, miután teljes lakosságát beoltatta.

Tavaly március óta csupán egyetlen COVID-19 megbetegedést fedeztek fel Kasztelórizón. Azóta pedig a sziget mind az 520 lakosát sikeresen beoltották a COVID-19 elleni Pfizer-vakcina első és második adagjával.

A görög kormány stratégiája, hogy azokat a kis szigeteket, amelyek nem rendelkeznek nagy kórházakkal, az egész lakosság beoltásával próbálja megóvni. A hosszú távú terv az, hogy a nyár kezdete előtt minden ilyen területet koronavírus-mentessé tegyenek. 

Kasztelórizo Égei-tenger távoli részén, néhány kilométerre a török tengerparttól fekszik. Főbb látnivalói egy johannita erőd és egy katedrálisszerű kék barlang, amelybe csak úgy lehet bejutni, ha a turisták lefekszenek a csónakban, amelyen megközelítik.

Kasztelórizo annyira közel található Törökországhoz, hogy a tipikus görög templomok és kápolnák mellett mecseteket és egy minaretet is találhatunk rajta. Ezen kívül van egy lenyűgöző kikötője és a hagyományos, neoklasszikus kastélyokat is érdemes megtekinteni, amelyekből gyönyörű a kilátás a türkizkék Égei-tengerre.

A sziget a Gabriele Salvatores rendezésében készült Mediterraneo című film helyszíne volt, amely a második világháború alatt egy elszigetelt görög szigetre küldött olasz katonák kis csoportjáról szól. A film 1992-ben elnyerte a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díját.Tartomány:Dél-Égei-szigetek
Cím:Kastellorizo
GPS: 36° 9′ 1.872″, 29° 35′ 32.37648″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward