» Görögország

» Görögország » Közép-Makedónia » Makedónia

Legszebb strandok a Chalkidiki-félszigeten


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Hosszú finom homokos strandok, ezüstös olívaligetek, aranyló gabonamezők, festői szőlőültetvények, méregzöld fenyőerdők és mindehhez a kék tenger sós levegője - ez várja a nyaralókat a Chalkidiki-félszigeten.


Az Égei-tenger északnyugati részén található a Chalkidiki-félszigetet formája miatt sokan hasonlítanak Posszeidon háromágú szigonyához is.

A félsziget formája egy háromujjas kézre is hasonlít. A tenyéren, vagyis a középső északi részén található a Cholomontasz-hegy. A kinyúló három kisebb félsziget – nyugatról keletre – Kasszandra, Szithonía és az Athosz-hegy (Agion Órosz), utóbbin a Szent Hegy Autonóm Szerzetesi Állam fekszik. A partvonal 522 km hosszú. Észak felől Thessaloniki határolja. Thessalonikitől mindössze egyórányi autóútra található a zöld erdőkkel borított, türkizkék vizű festői szépségű félsziget.

A mitológia szerint a félsziget volt a helyszíne a Titánok háborújának.

Itt található Sztagira, Arisztotelész szülővárosa, valamint Poszeidi, amely Poszeidon, a tengerek görög istenének legrégebbi szentélyét rejti. (részletek)

A Chalkidikikét déli ágán Sithonián és Kassandrán végtelenül hosszú finom homokos strandok, egykori halászfalukból kifejlődött hangulatos üdülőhelyek várják az utazókat.

A félsziget 16 üdülő települése közül a legnépszerűbb üdülőhelyeik: Sarti, Neos Marmaras, Kasszandra, Pefkohori, Nikkiti.Tartomány:Közép-Makedónia
Cím:Chalkidiki
GPS: 40° 17′ 22.13574″, 23° 24′ 33.81275″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward