Látnivalók


Kulcsszó
Ország
Tartomány
Település
Címkék

Kezdődátum:
Záródátum:
Események:
Keresés a közelben

Amphipolis

#Makedónia    

Az észak-görögországi Amphipolisz ókori város közelében régészek feltártak egy Nagy Sándor (III. Alekszandrosz - Kr.e. 356-323) makedón uralkodóhoz köthető monumentális sírt.

Assiros

#Makedónia    

Asszírosz egy kicsiny észak-görögországi városka. Nevezetessége egy feltárt bronzkori, a palotaközpontokat megelőző falu. A bronzkori település helyén a későbbiekben nem volt lakott hely, ezért kivételes épségben maradtak fenn a romok.

Dion ókori város

#Makedónia     #Ókori emlékek    

Dion a makedónok egyik fő vallási központja volt. Maga Nagy Sándor is mutatott be áldozatot a városban, mielőtt elindult volna győzedelmes hadjáratára a perzsa birodalom ellen az i. e. 4. században.

Kassandra

#Chalkidiki     #Makedónia    

A Chalkidiki-félszigeten található Kasszandra nyaralóhely gyönyörű tengerpartja igazi turistaparadicsom.

Legszebb strandok a Chalkidiki-félszigeten

#Chalkidiki     #Makedónia     #Strand    

Hosszú finom homokos strandok, ezüstös olívaligetek, aranyló gabonamezők, festői szőlőültetvények, méregzöld fenyőerdők és mindehhez a kék tenger sós levegője - ez várja a nyaralókat a Chalkidiki-félszigeten.

Olümposz

#Makedónia     #Mitológiai hely     #Világörökség    

Az ókori görög vallás szerint az Olümposzon 12 ókori isten lakott.

Pella

#Makedónia    

Pella ókori város, melynek romjai Thesszalonikitől északnyugatra, körülbelül 40 km távolságra találhatók. A legendák szerint itt élt Arisztotelész is mint a fiatal Nagy Sándor nevelője és tanítója, s itt halt meg Euripidész is i. e. 406-ban.

Sztágira - Arisztotelész szülővárosa

#Chalkidiki     #Makedónia    

Arisztotelész a közép-makedóniai térségben fekvő Sztageira városában született i.e. 384-ben.

Tempi-völgy

#Makedónia    

10 km hosszú szakadékokkal tagolt szoros, a Tempi-völgy. A magas sziklafalak alatt folyik a különleges szépségű Pienosz folyó, smely partján babérfák díszítik a tájat.

Thászosz

#Makedónia     #Sziget    

Thászosz az Égei-tenger északi részén található, közel Thrákiához, de földrajzilag Makedónia részét képezi. A festői sziget a szárazföldtől 7 km-re, Kaválától 20 km-re délkeletre fekszik.

Thessaloniki

#Makedónia     #Világörökség    

Thessaloniki Görögország második legnagyobb városa.

Vergina - az ókori Aigai

#Makedónia     #Világörökség    

A Görögország északi részén található Aigai (Vergina) Makedónia első fővárosa, a magukat Héraklésztől eredeztető argoszi dinasztia székhelye volt. Itt gyilkolták meg II. Philipposzt, Nagy Sándor apját. Verginában 1977-ben fedezték fel a makedón királysírokat, köztük II. Philipposz temetkezési helyét.

Régióválasztó