» Ausztria

» Ausztria » Niederösterreich


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az utóbbi években nagy népszerűségnek örvend a Bécs és Mariazell között található Via Sacra zarándokút. Ausztria legrégebbi zarándokútján Bécsből Mariazellig öt nap alatt lehet eljutni.


A Via Sacra zarándokút Bécsből Mariazellbe

Mariazell Ausztria legismertebb zarándokhelye, ahová évente katolikusok százezrei zarándokolnak el. A Bécs és Mariazell között található Via Sacra nagyon népszerű, köszönhetően a jó kitáblázottságnak.

Mostviertel

A Via Sacra, a zarándokút Hinterbrühlből Bécs mellett elhaladva Mariazellig Ausztria egyik legrégebbi zarándokútjának számít. 120 kilométer hosszú és szakaszokra osztva 4-5 nap alatt teljesíthető. Az első szakaszok a Bécsi-erdő látványos dombvidékén át vezetnek. Ezt követően pedig elérjük a Mostviertel folyóvölgyeit és hegyeit. Az út mellett sorakozó falvak kicsik és családiasak, csakúgy, mint a szálláshelyek. Ez a hangulat háttérben az Alpok nyúlványainak látványával elidőzésre csábít, és egy zarándokút egyedülálló élményét kínálja a Via Sacra útvonalon.

A Wiener Wallfahreweg 06 (Bécsi Búcsújárás) a Via Sacra része, aki ezt választja, az négy nap alatt juthat el Mariazellbe, de itt a napi harminc kilométeres táv néha nehezebb útvonalakon vezet át.

33 minősített vendéglátóhely kínálja magát egy rövid betérőre vagy éjszakázásra. Ez azt jelenti, hogy a zarándokokat egy itallal vagy egy kis imbisszel üdvözlik, lehetőséget kínálnak a ruhák szárítására, és kora reggel tálalják a reggelit. Jól kiismerik magukat a Via Sacrán és a bécsi zarándokutakon, segítenek az út megtervezésében, és kívánság szerint gondoskodnak a csomagok szállításáról vagy taxitranszferről.Tartomány:Niederösterreich
Cím:3250 Wieselburg, Adalbert Stifter Str. 4.
Honlap: http://www.viasacra.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward