Legfrissebb hírek

Misztikus és hátborzongató Ausztria

Traunkirchen - Az erő misztikus szigete

A történelmi épületekkel és lenyűgöző hegyi háttérrel jellemezhető idilli Traunkirchen-félsziget mindig is inspirációt és menedéket jelentett a festők, írók és művészek számára.

Sétatipp a Schönbrunni kastély parkjában: Az illuminátusok titkainak felfedezése

Kihagyhatatlan program a 160 hektár területen fekvő Schönbrunni kastély kertje, akár kastélylátogatás nélkül is.

Csodálatos gyógyvíz és erőhely Tirolban

A tiroli Terfens közelében fekszik a 300 éves Maria Larch spirituális erőhely.

Schloss Ambras: Hátborzongató furcsaságok tárhelye

Innsbruck legjelentősebb látnivalója értékes gyűjteményeket tartogat: II. Ferdinánd, tiroli fejedelem titkos feleségének kastélyában gyűjtötte össze a kor hátborzongató furcsaságait.

Heiligenblut - A titokzatos Szent Vér őrzőhelye

A Hohe Tauern Nemzeti Park területén, a Großglockner lábánál fekvő Heiligenblut nyáron kiváló túraterület.

Ausztria különleges helyei

Wasserloch szurdok - Palfauer Wasserlochklamm

Kanyonok, sziklás medencék és öt vízesés teszi a Gesäuse Nemzeti Parkban található palfaui Wasserloch szurdokot (Palfauer Wasserlochklamm) családi élménnyé. A Wasserlochklamm Ausztria legbámulatosabb természeti látványosságai közé tartozik.

Medve-szurdok - Bärenschützklamm

Egy izgalmas nyári túra színhelye lehet a vadregényes szurdokban tett kirándulás. A Bärenschützklamm a 24 vízesése révén Ausztria legszebb vizes szurdoka.

13 tó kilátója - Schafbergbahn

Ritka az olyan hegy, ahonnan 13 tó látszik. A salzkammerguti Wolfgangsee fölé magasodó hegyen páratlan körpanoráma tárul a látogatók elé.

Jégóriások világa: a világ legnagyobb jégbarlangja

A világ legnagyobb jégbarlangja, a Jégóriások világa az Alpok legszebb természeti látványosságai közé tartozik. Megközelíteni Ausztria legmeredekebb kabinos felvonójával lehet.

Stoderzinken

A Gröbmingből alpesi úton elérhető Stoderzinken (2048 m) könnyű megközelíthetősége miatt népszerű kirándulóhely. A legromantikusabb hely a Stoderzinken déli oldalában, lélekvesztő helyen álló fazsindelyes kápolna.

Alpesi gyógyterápia

Tovább navigate_next

Advent & Karácsony

Tovább navigate_next

Ásványok & Kristályok

Tovább navigate_next
Krimmler Wasserfälle / Krimml-vízesések

A Krimml vízesés Ausztria legmagasabb vízesése. A vízesések világranglistáján a nyolcadik helyet foglalja el. A víz 380 méterről zuhan a mélybe. A vízesést több kilátóhelyről lehet megnézni.

Rattenberg

Az Innsbrucktól 40 kilométernyire lévő Rattenberg, Tirol legkisebb városa, különleges középkori hangulatával és üvegművészetével vívta ki a világhírnevet.

Liechtensteinklamm

A Liechtenstein-szurdok nemcsak az Alpok egyik legszebb, hanem az egyik legmélyebb (300 m) és leghosszabb bejárható szurdoka.

Pyramidenkogel

A Pyramidenkogel kilátó Ausztria egyik legszebb pontján, a Wörthi-tó déli partján fekszik. A Wörthi-tó felől nézve már messziről észrevehető a hegytetőn álló építmény. Pyramidenkogel büszkélkedhet Európa legmagasabb beltéri csőcsúszdájával: 52 méter magasból 15-20 km/óra sebességgel csupán 25 másodperc a kilátó bejárata.

Villgratental - Individualisták alpesi völgye

A Kelet-Tirolban található völgy az Alpok egyik "elfeledett" sarka. A Villgratental egyike az Alpok utolsó völgyeinek, amelyet még igazán érintetlennek nevezhetünk, turista inváziótól mentes terület.

A gyógyító erejű Rosaliengrotte

A Rosaliengrotte barlang látványossága a sziklába épített Rosalia-kápolna. A barlangból feltörő víznek állítólag gyógyító ereje van, különösen a szem számára, de az általános jó egészséget is elősegíti.

Tamsweg felfedezése: Csodahely, gyógyító iszap és Mátyás király emléke

Tamsweg Ausztria legmagasabban fekvő községe és legnagyobb lápos területe.

Pottyantós vécé a rokokó színházban, a Duna mentén

Az 1791-ből származó miniatűr rokokó színház legkülönlegesebb látnivalója a pottyantós wc.

National Geographic Túraút: Vad víz túraút Schladmingban

"Wilde Wasser"-vad vizeket bemutató, tematikus sétaút Schladmingból az Untertalon vezet át a Riesach-vízesésig. A túraút a vad vizek világán keresztül vezet. Schladmingtól a Talbachklamm szurdokon át, tundraszerű tájakon keresztül, jégkorszaki maradványokat érintve a 70 méter magas Riesach vízesésig.

Garnitzenklamm - Kirándulás a vízesésekkel teli, vadromantikus szurdokban

A vízesésekkel teli, romantikus szurdokon át egy geológiai tanösvény vezet.

Legszebb toplista

Top 10 látnivaló Linzben

A városközpont sajátos hangulata, a különböző korszakokból származó épületek, a változatos kulturális kínálat és a Duna garantáltan magával ragadja a Linzbe látogatókat.

TOP 10 osztrák nyaralóhelyek

A Kurier osztrák napilap megkérdezte olvasóit, hogy melyek a legkedveltebb nyári üdülőhelyek Ausztriában. Dobogós helyezést a nagy múltú üdülőhelyek értek el.

Ausztria 10 legszebb alpesi útja

Az Alpokban nem kis élmény a bicikli-, motor- vagy autótúrát tenni. Mi most megmutatjuk az osztrák Alpok legszebb magaslati útjait és hágóit.

13 különleges kirándulóhely Burgenlandban

Burgenland természeti sokszínűségében egyedülálló Európában. Ausztria napos oldalán 6 természetvédelmi park és egy nemzeti park található.

Az 5 legszebb távolsági túraút Ausztria szívében

A Schladming-Dachstein régió Ausztria közepén fekszik, ezért kiválóan alkalmas arra, hogy kiindulási és érkezési pontja legyen a szélrózsa minden irányába vezető távolsági túrázásnak. Öt távolsági túraút ígér felejthetetlen élményt.


TOP 10 - A legkeresettebb attrakciók

Fedezzük fel a Dachsteint

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward