» Ausztria

» Ausztria » Salzburg » Zillertal

Krimmler Wasserfälle / Krimml-vízesések


Értékeld Te is:

A Krimml vízesés Ausztria legmagasabb vízesése. A vízesések világranglistáján a nyolcadik helyet foglalja el. A víz 380 méterről zuhan a mélybe. A vízesést több kilátóhelyről lehet megnézni.


A Krimml-vízesés Ausztria legmagasabb vízesése, a víz 380 méterről, három lépcsőben zuhan a mélybe!

A vízesés három lépcsője közül a felső 140 méteres, a középső 100 méteres, az alsó pedig 140 méteres.

Krimmler Wasserfälle

(c) Österreich Werbung/Großglockner Hochalpenstraßen AG/Michael Stabentheiner

A vízesés Krimml közelében, a Hohe Tauern Nemzeti Park területén található, 1687 m magasban. A vízesést a Krimmler Ache, egy gleccserből eredő folyó táplálja, a folyó a Salzach folyóba ömlik.

A völgyből is jól látható vízeséshez a látogatók számára 1835-ben kezdték kiépíteni a turista utat. A bővizű hegyi folyó mellett 4 km hosszú meredek, de remekül kiépített, korlátokkal, padokkal, kilátóhelyekkel ellátott ösvény vezet egyre feljebb.

Az autókat a hatalmas parkolók egyikében kell hagyni, gyalogosan indulhatunk a völgyből is jól látható alsó vízesésekhez.

A vízesés mellett egy 8200 nm-es interaktív játszótér található, amely kizárólag a vízzel foglalkozik. A részben fedett, részben szabadtéri kiállítás játékos módon közvetít ismereteket a vízről. A tetőteraszról Swarowski látcsövekbe pillantva csodálhatjuk a Krimml-i vízesést, az Aquaszenarium elnevezésű teremben pedig audiovizuális és multimédiás eszközökkel vízi illúziókat keltenek az üres térben.

A vízesés nemcsak látványos, hanem egészséges is: a vízesés közelében kialakuló sajátos levegőösszetétel csökkenti az allergiás és asztmás panaszokat. A titok a különösen finom vízpermetben rejlik: a víz olyan nagy erővel csapódik a völgybe, hogy a vízmolekulák a sziklához való ütődéskor parányi vízrészecskékre szakadnak. Az apró méretnek köszönhetően a levegőben található vízrészecskék egészen mélyre be tudnak hatolni a légutakba és itt jótékony hatást fejtenek ki.Tartomány:Salzburg
Település:Krimml
Cím:Krimmler Wasserfälle
GPS: 47° 12′ 30.15216″, 12° 10′ 12.80676″
Honlap: http://www.wasserfaelle-krimml.at

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward