» Ausztria

» Ausztria » Salzburg

Krimmler Wasserfälle / Krimml-vízesések


A Krimml vízesés Ausztria legmagasabb vízesése. A világ ranglistáján a nyolcadik helyet foglalja el. A víz 380 méterről zuhan a mélybe! A vízesést több kilátóhelyről lehet megnézni.

A Krimml-vízesés Ausztria legmagasabb vízesése, a víz 380 méterről, három lépcsőben zuhan a mélybe! A vízesés három lépcsője közül a felső 140 méteres, a középső 100 méteres, az alsó pedig 140 méteres.

A vízesés Krimml közelében, a Hohe Tauern Nemzeti Park területén található, 1687 m magasban. A vízesést a Krimmler Ache, egy gleccserből eredő folyó táplálja, a folyó a Salzach folyóba ömlik.

A völgyből is jól látható vízeséshez a látogatók számára 1835-ben kezdték kiépíteni a turista utat. A bővizű hegyi folyó mellett 4 km hosszú meredek, de remekül kiépített, korlátokkal, padokkal, kilátóhelyekkel ellátott ösvény vezet egyre feljebb.

Az autókat a hatalmas parkolók egyikében kell hagyni, gyalogosan indulhatunk a völgyből is jól látható alsó vízesésekhez.

A vízesés mellett egy 8200 nm-es interaktív játszótér található, amely kizárólag a vízzel foglalkozik. A részben fedett, részben szabadtéri kiállítás játékos módon közvetít ismereteket a vízről. A tetőteraszról Swarowski látcsövekbe pillantva csodálhatjuk a Krimml-i vízesést, az Aquaszenarium elnevezésű teremben pedig audiovizuális és multimédiás eszközökkel vízi illúziókat keltenek az üres térben.

A Krimml-vízesés levegőjének bizonyítottan gyógyító hatása van. A vízesés vízpermetének belélegzése orvosi ellenőrzés mellett, kúraszerűen alkalmazva tartós enyhülést hoz az asztmában, allergiás és más légúti megbetegedésekben szenvedőknek.

Fotó: © Österreich Werbung, Fotograf: Reinhold Leitner

Tartomány:Salzburg
Település:Krimml
Cím:5743 Krimml
GPS: 47° 12′ 24.0628″, 12° 10′ 16.39481″
Honlap: http://www.wasserfaelle-krimml.at

Régióválasztó