» Ausztria

» Ausztria » Tirol » Ötztal

Stuibenfall - Tirol legnagyobb vízesése


Értékeld Te is:

Tirol legnagyobb vízesése, a Stuibenfall 159 méterről zuhan a mélybe. A lezúduló hatalmas vízmennyiségnek köszönhetően állandó vízpára felhő lengi körül, amelyen megtörve a napsugarak örök szivárványt rajzolnak a zuhatag fölé.


A Horlachbach, a jéghidek gleccserpatak, Umhausen és Niederthai között 159 métert zuhan a mélybe.

Ez Tirol legnagyobb vízesése, amely jól kiépített és könnyen megközelíthető egy kijelölt túraútvonalon. A 700 lépcsőfokon és egy 80 méter hosszú függőhídon keresztül öt kilátóterasz és a tomboló víztömegek mellett haladva juthatunk el a Niederthai vízesés kiindulópontjához. A vízesés mentén a családbarát via ferrata is népszerű.

A vízesésnél a természet egy különleges színjátékát csodálhatjuk meg. A tiroliak az a jelenséget nevezik "Stuibennek", amikor a gleccserpatakok a szinte porlasztóként működő, töredezett sziklákról elválva cseppenként tündökölnek a napfényben.

A természeti látványosság egy családbarát mászószakaszról is megcsodálható, amely számos kapaszkodóval van ellátva a gyermekek és az egyedül mászók számára.

A salzburgi Paracelsus Orvosi Egyetem tanulmánya kimutatta, hogy a vízesésnél töltött 1 óra 2-3 héten keresztül akár 58%-kal javíthatja a tüdőfunkciót a sportasztmában szenvedőknél. Télen azonban a Stuiben-vízesés, amely másodpercenként átlagosan 610 liter vízzel zúdul le a sziklákról, hatalmas jégképződménnyé fagy.

A Stuiben-vízesés ingyen látogatható.Tartomány:Tirol
Település:Umhausen
Cím:6441 Umhausen
GPS: 47° 7′ 34.99878″, 10° 57′ 12.1289″
Honlap: http://www.oetztal-mitte.com

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward