» Ausztria

» Ausztria » Tirol » Stubai


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

100 m magasból zúdul lefelé a Keleti-Alpok egyik legvadabb vízesése. 1979-ben Ausztria egyik legszebb természeti emlékévé nyilvánították.


A hátsó Stubai-völgyben, 15 km-re Neustift im Stubaitaltól és mindössze 1 km-re a Stubai-gleccsertől található a Grawa-vízesés csodálatos természeti látványossága. A Sulzbach-patak itt több mint 100 méter mélyre zuhan a mélybe. A vízesést, amely Ausztria egyik legszebb vízesése és a Keleti-Alpok egyik legszélesebb vízesése, 1979-ben természeti emlékké nyilvánították.

Grawa Wasserfall - Stubaital

Grawa Wasserfall - Stubaital (c) Österreich Werbung/Harald Eisenberger

A Grawa-vízesés a Grawa-Alm, egy hütte  közelében található. A vízesést az alpesi legelőről csodálhatjuk meg, amely közvetlenül a gleccserút alatt, 1530 méteres magasságban található. A vízesés alsó kilátóplatformjára 15 perces sétával juthatunk el, ahol a forró nyári napokon a vízpermet kellemes hűsítést nyújt.

A felső kilátóhoz vezető séta kissé megerőltető, de lélegzetelállító panorámával jutalmaz. A Grawa-vízesés egyben a "Stubaier WildeWasserPark" egyik állomása is a híres "Stubaier WildeWasserWeg"-gel. Télen a vízesés elvarázsolja a jégmászókat - és számos nézőt, akik figyelik a mászótudásukat.

Stubai WildeWasserWeg: a Grawa-vízesés körút 40 perc alatt teljesíthető, WildeWasserWeg: teljes szakasz (9,6 km) 5 óra alatt. A nyári hónapokban, júniustól szeptemberig ajánlott.

A lezúduló víz azonban nem csupán lenyűgöző természeti látványosság: mint azt tanulmányok kimutatták,

a kilátóteraszok meglátogatása és a vízpermetben való elidőzés még az asztma és az allergia tüneteit is enyhítheti.

A vízesés lábánál található "szabadtéri mozi" hangulatos fából készült nyugágyakkal ideális kiinduló- és végpontja a "WildeWasserWeg" mentén tett kényelmes túrának.

A vízesés Stubaitalban található WildeWasserPark egyik állomása. A park bemutatja hogyan használják fel az emberek a víz erejét, az ivóvizet, és hogyan alkalmazzák a vizet szabadidős célokra. Az utat 4 nap alatt járhatjuk be. Az út része a Grawa vízesés mellett a Ruetz Katarakt körút (részletek) is.

A Grawa-vízesés ingyen látogatható.

Programok Stubai-völgyben itt.

Illatterápiás ajándékok testnek és léleknek a HetedhétshopbanTartomány:Tirol
Település:Neustift im Stubaital
Cím:Grawa Wasserfall
GPS: 47° 6′ 32.56596″, 11° 18′ 18.88524″
Honlap: https://www.stubai.at/aktivitaeten/wandern/wildewasserweg/etappe-1/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward