» Ausztria

» Ausztria » Karintia » Karintia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Gerlitzen nyáron kedvelt célpontja a családoknak. A hegyen a gyerekeket egy Funpark várja! A Gerlitzenen, hegyek és tavak között óriási élmény a kerékpározás.


KIRÁNDULÁS A HEGYRE

Panorama-Kanzelbahn völgyállomása: 500 m. Középállomása: Kanzelhöhe - Sonnenarena 1500 m

A középállomáson két libegő közül is választhatunk. Az egyik egy négyszemélyes libegő (Gerlitzen Gipfelbahn) a Gerlizenre (1911 m) megy, ahol egy FOTÓPONT segítségével meg is örökíthetjük látogatásunkat.

A másik libegő (a két személyes, a Gerlitzen Moserbahn, 1570) egy szabadidőparkhoz (FUNPARK) viszi a kirándulókat. 

Gerlitzen hegyi gokart (Pisten Flitzer). A gravitáció által hajtva "száguldunk" akár 40 km/h sebességgel a biztosított, megújított fapadlós Gerlitzen "Moser-pályán" - tökéletes élmény kicsiknek és nagyoknak. A "Mountain Karts" könnyedén fékezhető és kormányozható, gyermekek 130 cm fölött vehetik igénybe.

Gerlitzen Mini-gokart (3-12 év). Hogy a legkisebbek se maradjanak ki, a mini-gokartosokat külön pálya várja, kis elektromos quadokkal.

Gerlitzen Bungee-Trambulin

Nordic Walking. A Gerlitzen a középállomás/Kanzelhöhe térségében 1.500 m tengerszint feletti magasságban több Nordic Walking pályát kínál az egészség- és fitnessztréninghez, valamint az optimális zsírégetéshez. A pályák három nehézségi fokozatot képviselnek, folyamatosan jelöltek és ellenőrző pontokkal ellátottak.

Nyári Hófánk: a hófánkok egy speciális csúszószőnyegen mozognak, amely a hó csúszótulajdonságait képes visszaadni. Az oldalsó vezetékek a maximális biztonság mellett felhőtlen szórakozást tesznek lehetővé. A hegyre felfelé a varázsszőnyeggel utazhatunk.

Kalandpark. Az Adventurepark a középállomásnál található. Több mint 160 izgalmas, különböző nehézségi fokú állomás várja a felfedezőket. Falépcsők, függőhidak, izgalmas csúszó- és mászólehetőségek oszlanak el 1 és 18 méter közötti magasságban. 

TÚRÁZÁS

Gerlitzen Karintia központjában a legkedveltebb kirándulóhely, valóságos túraparadicsom!

TÚRA BABAKOCSIVAL:

Számos burkolattal ellátott és jól jelölt kiránduló-útvonal a menedékházakig BABAKOCSIVAL is járható.

A Sonnenarena/középső állomástól szilárd út vezet dél felé a Kanzelhöhehez: menetidő kb. 35 perc, magasságkülönbség 70 m.

TÚRÁK GYEREKEKKEL:

Gerlitzen panoráma körút: menetidő kb. 1?2 óra. A Gerlitzen csúcsán álló házból (Gipfelhaus) Ausztria legmagasabb és legdélibb fekvésű csillagvizsgálója mellett visz el az út a " kőtoronyhoz", amely a második világháborúból maradt fenn. Ott található az "internetes fotópont" is. Visszafelé a Pacheiner alpesi fogadó mellett haladunk el, amely a modellrepülősök starthelye.

Gerlitzen-i csúcs - Pöllinger ház - Sonnenarena/középső állomás, menetidő kb. 1 óra. A Gerlitzen csúcsáról indul az út, el a siklóernyősök starthelye és a modellrepülősök kiindulóhelye mellett, a könnyen járható, biztos mezei- és túra-utakon a Pöllinger házhoz, valamint a hegyi- és alpesi múzeumhoz. Ezután továbbra is hegyről lefelé folytatódik az út a középső állomásnál (1.526 m) fekvő napfény-arénához. Ez az útvonal kiválóan megfelel mindenek elött gyermekes családoknak és kezdőknek.

Gerlitzen hegycsúcs - Stifterboden - Steinwendermenedékház - Kammer-fogadó -Turner-menedékház - Sonnenarena /középső állomás. Menetidő a Kammer- és Turner-fogadó útvonalán kb. 1 óra. Menetidő a Steinwender-menedékház érintésével kb. 2 óra. A Gerlitzen-Gipfelbahn hegyi állomásától (1911 m tengerszint feletti magasság) jól bejárható kirándulóút vezet a Stifterboden-hez. Itt választási lehetőség nyílik: vagy a némileg hosszabb útvonal mellett lehet dönteni, amely a Steinwender-menedékház felé vezet, vagy le lehet rövidíteni az utat a Kammer-fogadóhoz. Innen a Turner-menedékház mellett visz tovább az út vissza, a napfény-aréna/középső állomás célhoz (1.526 m tengerszint feletti magasság). Ez a családbarát kirándulás jól bejárható, szilárd erdei túra-úton át vezet, és számos különböző lehetőséget nyújt a betérésre, megpihenésre.

Gerlitzen hegycsúcs - Neugarten Almseehütte - Stifterboden - Sonnenarena/középső állomás. Menetidő: kb. 1 1?2 óra. A Gerlitzen-Gipfelbahn hegyi állomásától (1911 m tengerszint feletti magasság) dús alpesi legelőkön, vagy jól bejárható turistautakon vezet az útvonal az 1700 m tengerszint feletti magasságban fekvő Neugarten Almseehüttéhez. A visszafelé vezető út a Stifterboden mellett visz el, a napfényarénához/középső állomáshoz (1.526 m tengerszint feletti magasság). ÚJDONSÁGOK a Neugarten Almseehütte közelében: Vízi kalandvilág, Erőt adó forrás, Kelta erőtér. A Vízi kalandvilág a Gerlitzen legmagasabb fekvésű fürdőtavánál található, ahol pezsgő vízfolyások, vízkerekek, tavacskák, sárfürdők, locsolók is invitálják a gyerekeket.

Gerlitzen hegycsúcs - Feuerberg - Sepplhütte -fogadó - Schönfeld-település - Sonnenarena / középső állomás.Menetidő a Schönfeldsiedlung felé kb. 1 óra. Menetidő a Sepplhütte felé kb. 1,5 óra. A Gerlitzen-Gipfelbahn-nal való 1911 m tengerszint feletti magasságba vivő utazás után a keleti oldalon a Feuerberg (1.760 m tengerszint feletti magasságon található) irányába visz az út. Onnan a Schönfeldsiedlung mellett kényelmes erdei turistaút vezet vissza a napfény-arénához/ középső állomáshoz 1.526 m tengerszint feletti magasságban. TIPP egy kellemes pihenőhöz útközben: a turista útvonal kibővítése a Seppl hütte fogadó felé. ÚJDONSÁGOK Schönfeldsiedlung közelében: Sziklató, Ázsiai kert, Játszótér, Filozófusok ösvénye.

KERÉKPÁRTÚRÁK

A Gerlitzenen, hegyek és tavak között óriási élmény a kerékpározás. A kerékpárok a felvonóval szállíthatók. Kerékpárutak vezetnek az Ossiacher See-hez.

1. kerékpártúra. időtartam: kb 1 óra Gerlitzen-Kanzelhöhe – Treff en – Annenheim/Ossiachi-tó. A szakasz hossza: 20 km. Útminőség: 100% aszfalt. Szintkülönbség: 1050 m.

2. kerékpártúra. időtartam: kb. 1,5 óra Gerlitzeni csúcs – Feuerberg – Bodensdorf/Ossiachi-tó – Annenheim/Ossiachi-tó. A szakasz hossza: 25 km Annenheimig, (18 km Bodensdorfi g). Útminőség: 24 km aszfalt, 1 km szekérút (az út felső szakaszán, a csúcs közelében). Szintkülönbség: 1400 m.

3. kerékpártúra. időtartam: kb. 2 óra Gerlitzeni csúcs – Stifterboden – Arriach – Treff en – Annenheim/Ossiachi-tó. A szakasz hossza: 30 km. Útminőség: 29 km aszfalt, 1 km jó minőségű kavicsos út (az út felső szakaszán, a csúcs közelében). Szintkülönbség: 1400 m.

HÜTTE-ÉLMÉNY

Berg- und Almmuseum "Pöllingerhütte". A Kanzelhöhe középállomástól gyalog, egy alpesi tanösvényen érhető el az alpesi gazdálkodást bemutató múzeum. (9521 Treffen - Pölling 18, májustól-október 10:00-17:00)

PARKOLÁS

Gerlitzen Parkdeck 400 parkolóhellyel közvetlenül a Kanzelbahn völgyállomásánál Annenheimben.

Gerlitzen télen

2022 decemberében kezdi meg működését a Gerlitzen Alpe délkeleti oldalán az új, 450 méter hosszú Wörthersee Freeride Jet. A 4 személyes ülőlift egy tányéros liftet vált fel. Ez megkönnyíti a kezdő síelők és snowboardosok számára, hogy elérjék a hegynek ezt az oldalát. Az új felvonó a freeriderek számára is ideális, ugyanis közvetlenül a természetes hóval borított lejtőkhöz, például a Finsterbach freeride pálya kiindulópontjához vezet.Tartomány:Karintia
Település:Annenheim
GPS: 46° 39′ 33.66″, 13° 54′ 10.296″
Honlap: http://www.gerlitzen.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward