» Ausztria

» Ausztria » Karintia » Karintia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A magyar síelők által is kedvelt síterület nyáron sok kalandot kínál a hegyi nyaralást választó családoknak.

Nassfeldre a Millenenium Express felvonó segítségével juthatunk fe. A Millennium Express az Alpok a leghosszabb kabinos felvonója, amely 17 perc alatt szállítja az utasokat Tröpolachból Gailtalig 6000 hosszú és 1309 méter magasságon átívelő pályáján Kofelplatz Madritsche állomáshoz (1919 m). A felvonóval biciklik és babakocsik ingyenesen szállíthatók!

Völgyállomás: Tröpolach

Középállomás: Tressdorfer Alm (1.580 m)

Itt taláható a bobpálya, Sommerrodelnbahn Pendolino végállomása.

Itt található a "Felsenlabyrinth" mászópark is, ahol a gyerekek az erdei kötélpályaparkban akadályról akadályra küzdhetik le a nehézségeket, vagy ha suhanni támad kedvük fától fáig, akkor a gyerek Flying-Fox az ideális választás. (részletek)

Látvány Sajtüzem

Étterem játszótérrel.

Túrautak. A Tressdorfer Alm-ról kényelmesen, akár 20 perc alatt is el lehet jutni Sonnenalpe-Nassfeld településig.

Hegyállomás: Bergstation Madritsche 1919 m

Grossglockner csúcsaira nyíló lélegzetelállító panoráma

Fotopoint.

Lefelé bobbal: Sommerrodelnbahn Pendolino

Aqua Trail BregWasser. Közvetlenül a Sonnenplateau hegyi állomása mellett található az 1,5 km hosszú, babakocsival is bejárható túraútvonal, amelyet élményállomások színesítenek. Csodás szökőkutakat és vízi installációkat láthatunk, megfigyelhetjük a vízi malom kerekének működését vagy akár gátat is építhetünk. Az egész család számára érdekes lesz a hegyi tavon úszókajütös hajó Anker előtt, amelyet belülről is szemügyre vehetünk.

Gartnerkofel Sesselbahn: 1400-1900 m, 4 üléses libegő. Egészen a Gartnerkofel csúcsáig közlekedik, ahonnan káprázatos kilátás nyílik a környező hegyekre. A gartnerkofeli állomás napozóteraszairól a karintiai és gailtali Alpok csúcsait csodálhatjuk meg, de láthatjuk innen a Júliai Alpok és a Hohe Tauern vonulatait is. Fotopoint Gartnerkofel.

A felvonók használata ingyenes a +Card üdülési kártyával. (részletek)

Piccolo Express, alm-taxi: Tressdorfer Alm, Sonnenalpe Nassfeld, és a Gartnerkofel Sesselbahn között közlekedik.

Rosskofelsee

Velencei hangulat az Alpok közepén, a Rosskofelseen: ezt ígéri az eredeti velencei gondolán tett hajókázás a tavon. A Rosskofel lábánál található idilli tavat a karintiai Alpok sziklás csúcsai veszik körül.

FOTOPOINT

Az alpesi fotó- és kilátó pontok a Millenium Express, a Gartnerkofel-Sesselbahn hegyi megállóinál találhatók. A www.nassfeld.at/apps oldalról ingyenesen letölthető "Augmented-Reality" alkalmazásnak köszönhetően pedig a környező csúcsok nevei is láthatók lesznek. Ehhez mindössze a kiszemelt hegy irányába kell tartanunk az okostelefont, és az magától hozzárendeli a csúcs nevét a látványhoz.

KÉK WULFÉNIA

Nassfelden júniusban és júliusban virágzik a kék Wulfenia, a jégkorszak egyik apró túlélője, amely kizárólag ebben a régióban maradt fenn.

Megközelítés: (részletek)

Nassfeld +Card üdülési kártya (részletek)

Tartomány:Karintia
Település:Nassfeld
Cím:9620 Hermagor, Sonnenalpe Nassfeld
Honlap: http://www.nassfeld.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó