Legfrissebb hírek

Malac hírek

Szupercuki vadmalacok születtek a Budakeszi Vadasparkban

A tavasz immár visszafordíthatatlanul beköszöntött, amit mi sem bizonyít jobban, mint a Budakeszi Vadaspark tavaszi bébibummja.

50 eurót ér a malackodás Bécsben

Malacfejű emberek lepték el a bécsi utcákat! A bécsi köztisztaságiak legújabb kampánya keretében disznófejű emberek emlékeztetik az osztrák főváros lakóit arra, hogy vigyázzanak környezetük tisztaságára. 

Vízimalac ikrek a bécs állatkert legifjabb lakói

A november 29-én született három cuki vízimalac a bécsi Schönbrunni Állatkert legifjabb lakója.

Elindult a tengerimalac vonat Győrben!

A győri Xantus János Állatkertben ismét elindult a „tengerimalac vonat”. A  tündéri látványosság az állatkert látogatóinak kedvence.

Törpemalacok a debreceni állatkertben

A január elején született minnesotai törpemalacok 11 naposan infralámpa alatt melegszenek a hideg időben a Debreceni Állat- és Növénykertben.

Malacos látnivalók

Tatton Park

A történelmi kastély hatalmas parkjában található farmon malacok is élnek, ráadásul a húsfeldolgozást is megismerhetik a látogatók gyerekbarát módon elmesélve.

Somoskői Vadaspark

A Somoskői Vadaspark Salgótarján északi városrészében, a Somoskői vár alatt, közvetlenül a szlovák határ mellett fekszik 15 hektáros területen. Az Ipoly Erdő Zrt. által létrehozott vadasparkban dámok, muflonok, őzek és vaddisznók természetes környezetben láthatók.

Disznófő-forrás

A forrásnak a területen egykor élt sok vaddisznó miatt lett Disznófő a neve.

Túra a vadmalacok birodalmában

Sparbachi Természeti Parkban, Ausztria legrégebbi természeti parkjában, a Bécsi-Erdő déli régiójában nagyszerű élmények várják a család minden tagját.

Szupercuki vadmalacok születtek a Budakeszi Vadasparkban

A tavasz immár visszafordíthatatlanul beköszöntött, amit mi sem bizonyít jobban, mint a Budakeszi Vadaspark tavaszi bébibummja.

A világ malacai

La Alberca malacai

A spanyol La Albercában minden év júniusától a következő év januárjáig, Szent Antal napjáig egy különleges malac örvend tiszteletnek (El Marrano de San Antón).

Malacszobrok Günzburgban

Legoland városában található malacszobrok arra emlékeztetnek, hogy egykor keddenként itt rendezték a disznóvásárokat.

Il Porcellino - Simogasd meg a malac orrát!

A legenda szerint, ha valaki pénz dob a szobor alatti kútba és megsimogatja a vadkan orrát, az visszatér Firenzébe.

Strandoló malacok a Bahamákon

A malac-paradicsom a Bahamákhoz tartozó, Exuma szigetcsoport egyik kis szigetén, Big Major Cay-n található.

Az erümanthoszi vadkan

Az erümanthoszi vadkan a görög mitológiában egy hatalmasra nőtt vadkan, amely rettegésben tartotta az árkádiai Erümanthia-hegy melletti Pszóphisz lakóit.

Carcassonne

A középkor legnagyobb várához egy különös, malachoz kapcsolódó legenda fűződik.

Bojtosfülű malac az állatkertekben

Az Afrika nyugati részében élő bojtosfülű malacokat Magyarországon az a Budapesti Állatkertben, a Veszprémi Állatkertben és a Szegedi Vadasparkban láthatóak. A mókás kinézetű disznók állatkertekben viszonylag ritkán fordulnak elő, nevüket a fülük hegyén hosszú szőrökből álló, ecsetszerű hegyes pamacsról kapták, így ecsetfülűeknek is nevezik őket

Régióválasztó

arrow_upward