» Piggyland

» Piggyland » Fanciaország » Franciaország


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A középkor legnagyobb várához egy különös, malachoz kapcsolódó legenda fűződik.


A legenda szerint a 8. században Carcassonne vára egyidőben a szaracénok kezén vol, királyukat Ballaknak hívták. Nagy Károly és a hadserege vissza akarta foglalnia. A csatát a frank sereg nyerte meg, Ballak és hadserege elesett.

Ballak felesége, Carcas asszony miután megtudta férje halálát, elkezdte megszervezni a város védelmét. A frankok által vezetett ostrom 5 évig tartott, azonban a 6. év elején az étel és a víz egye kevesebb lett, de volt malac, mivel a muzulmánok nem esznek disznóhúst. Carcas asszonynak az az ötlete támadt, hogy egy malaccal megeteti a maradék búzát, és lelöki a város legmagasabb tornyáról. Így is történt, a várfalon kívülre lökte, szegény malacból pedig kiszakadt a sok búza. Amikor Nagy Károly meglátta ezt, azt hitte, hogy a város annyira jól él, hogy a búzát a malacok etetésére pazarolják. Nagy Károly feladta az ostromot, ennyi étel láttán nem látta értelmét a további harcnak.

Amikor Carcas asszony meglátta, hogy Nagy Károly és hadserege elhagyta a várost, megszólaltatta az összes harangot. Egy frank harcos felkiáltott, hogy „Carcas sonne - Carcas harangoz!” -innen van a város neve.Tartomány:Fanciaország
Cím:Carcassonne
GPS: 43° 12′ 43.7796″, 2° 21′ 13.1868″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward