» Svájc

» Svájc » Lucerne » Luzerni-tó


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Luzern-Vierwaldstätti-tó régió advent idején csodálatos karácsonyi hangulatot áraszt, és számos hagyományos karácsonyi programmal – köztük a Szent Miklós tiszteletére tartott Samichlausauszug és Klausjagen felvonulásokkal, hangulatos karácsonyi vásárokkal és a „Live on Ice” korcsolyapályával – várja vendégeit.


Luzern óvárosának központjában, a Franziskanerplatzon megrendezett, meghitt hangulatot árasztó karácsonyi vásár közel 70 standjának árusai az egyedi ajándékok sokszínű választékával várják a helyi vagy messziről érkezett látogatókat. Amíg a felnőttek a sok-sok finomságból kóstolgatnak, a gyermekek a karácsonyi körhintán utazhatnak. Mindeközben pedig rézfúvósok és kórusok előadásai, valamint a puncs és a forralt bor fűszeres illata teremt karácsonyi hangulatot.

A régióban számos további vásár varázsolja ünnepivé a karácsony előtti időszakot, és segít közelebb hozni a várva várt ünnepet. Az einsiedelni karácsonyi vásárnak az impozáns kolostorépület, míg a Pilatuson, 2132 tengerszint feletti magasságban megrendezett vásárnak a csodálatos hegyvidék szolgál hátteréül. November végén nyílik meg a Pilatus Kulmon Európa legmagasabban található karácsonyi vására.

A december elején megrendezett luzerni DesignSchenken karácsonyi vásár látogatói pedig formatervezők remekműveiből válogathatnak.

A Luzern központjában, a pályaudvar tőszomszédságában található Europaplatz adventtől egészen jövő év januárjáig különleges ünnepi, téli pompába burkolózik. A Luzerni Koncert- és Kongresszusi Központ előtt kialakított, a Vierwaldstätti-tóra csodálatos kilátást nyújtó „Live on Ice“ korcsolyapálya várja vendégeit, és kínál számukra gasztronómiai szolgáltatásokat is. A tökéletes karácsonyi hangulatról a fényfüzérek és a fényárban úszó karácsonyfa gondoskodik.

Újdonság: az új TITLIS Xpress felvonó

2015 decemberében adták át az új 8 személyes Engelberg, Trübsee és Stand állomásokat összekötő felvonót. A völgyállomáson jelentősen lecsökkent a várakozási idő, az Engelberg és Stand közötti menetidő is felére csökkent, és a legmodernebb technológiának köszönhetően az utazás is kényelmesebbé vált.



Tartomány:Lucerne
Település:Luzern
GPS: 47° 3′ 0.60552″, 8° 18′ 33.50592″
Honlap: http://www.luzern.com/de/kunst-kultur/weihnachten

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward