» Svájc

» Svájc » Lucerne » Luzerni-tó

Túrázás a Vierwaldstättersee körül


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az Elő-Alpok és az Alpok találkozásánál, a Vierwaldstättersee (Luzerni-tó) körül kanyargó túraútvonal látványos kilátásokat kínál a völgybe, a környező hegyekre és a tóra.


A kirándulók alpesi legelők, bizarr sziklaformátumok és nyugalmat árasztó alpesi tavak mentén túrázhatnak, különböző hágókon kelhetnek át és mindeközben megcsodálhatják a környék egyedülálló növény- és állatvilágát.

Az összesen 95 kilométer hosszú Vierwaldstättersee körtúra hat különböző szakaszból áll, miközben a kiindulópont és a cél egyaránt Luzernben található. A körtúra során hegyi felvonók gondoskodnak róla, hogy a fárasztó hegymászás és ereszkedés elviselhető keretek között maradjon. A Luzernből Rickenbachba vezető vonatozást, majd hegyi felvonózást követően az első túranap egy vadmegfigyelő ösvényen haladva szép hegyi juharfaállományt csodálhatunk meg. A második és harmadik nap az útvonal a híres Svájc túraút nyomvonalát követi, amelyet 1991-ben, a Svájci Szövetségi Állam fennállásának 700 évfordulójára alakítottak ki. Ez az Urnersee körül vezető túraút olyan történelmi emlékhelyeket érint, mint a Tell-kápolna és a Tellsplatte (a Vierwaldstättersee egyik hajóállomása). A Sisikon után következő fárasztó hegymenetet a Morschachban található élményfürdőben pihenhetik ki a vendégek.

Az 1800 méter magas, egyedülállóan szép túraútvonalakat kínáló Rigit előszeretettel titulálják a hegyek királynőjének. Az Urmibergtől Rigi Scheideggen át Rigi Kaltbadig vezető szakasz a körtúra igazi fénypontjának számít. Lélegzetelállító kilátások várják itt a kirándulókat, bizonyos helyeken akár egyszerre négy tóra is lepillanthatnak a túrázók. A következő napi hegymenet Rigi Kaltbadból a Rigi Kulmra garantáltan feledhetetlen élmény. A világhírű „Rigi napfelkelte” megihlette már Brahmsot, Goethét és Mark Twaint is. A Vierwaldstättersee körül tett kirándulás egy csodás szakasszal zárul, amely a Dietschibergen át Luzernbe vezet.Tartomány:Lucerne
Település:Luzern
GPS: 47° 3′ 0.60552″, 8° 18′ 33.50592″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward