» Svájc

» Svájc » Zürich » Zürich


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Zürichi-tó partján, Kilchbergben található a híres Lindt csokoládégyár. Zürichből akár hajóval is mehetünk. Karácsonykor a gyár területén karácsonyi vásárt rendeznek, ahol megtalálható a teljes kínálat.

A csokoládé története 1845-ben kezdődött. A cukrász David Sprüngli-Schwartz és fia Rudolf Sprüngli-Ammann közös cukrászatukat vezették Zrürich óvárosában.

Rudolf Sprüngli egy új és divatos olasz receptet kezdett el alkalmazni, mellyel a csokoládé szilárdan előállítható volt. Az új eljárás által létrehozott csokoládék találkoztak a zurichi elit elvárásával, aminek köszönhetően a kis cukrászat egy 10 alkalmazottat foglalkoztató gyárrá nőtte ki magát.

1882-ben David Sprüngli-Schwartz az üzleteit felosztotta két fia között, a fiatalabbik testvér David Robert kapta a két cukrászüzletet, mely nagy sikereket ért el,  a nagyobbik testvér pedig megkapta a csokoládé gyárat.

Rudolf Sprüngli először kiterjesztette a gyárat és ellátta a kor legmodernebb felszereléseivel, ám a hely túl szűkös volt és a további fejlesztésekre nem adott lehetőséget ezért új helyet keresett a gyárnak, amit meg is talált Klichbergben, ahol egy új gyárat hozott létre. 

Az anyagi háttér megteremtéséhez Rudolf eladta a vállalatot a Sprüngli Csokoládé AG-nek. Később kapott egy ajánlatot,  hogy foglalkozzon Rodolpe Lindt kicsi, de nagyon népszerű és híres cukrászdájával. Lindt ezzel a lépéssel nemcsak a nevét adta a vállalathoz, de megosztotta gyártási titkait is, ezért a vállalatot átkeresztelték Lindt & Sprüngli Egyesült Berni és Zurichi Csokoládégyárának Részvénytársaságává.

Tartomány:Zürich
Cím:Kilchberg
GPS: 47° 19′ 19.23312″, 8° 32′ 42.765″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó