» Svájc

» Svájc » Zürich » Zürich


Értékeld Te is:

A Zürichi-tó partján, Kilchbergben található a híres Lindt csokoládégyár. Zürichből akár hajóval is mehetünk. Karácsonykor a gyár területén karácsonyi vásárt rendeznek, ahol megtalálható a teljes kínálat.


A csokoládé története 1845-ben kezdődött. A cukrász David Sprüngli-Schwartz és fia Rudolf Sprüngli-Ammann közös cukrászatukat vezették Zrürich óvárosában.

Rudolf Sprüngli egy új és divatos olasz receptet kezdett el alkalmazni, amellyel a csokoládé szilárdan előállítható volt. Az új eljárás által létrehozott csokoládék találkoztak a zürichi elit elvárásával, aminek köszönhetően a kis cukrászat egy 10 alkalmazottat foglalkoztató gyárrá nőtte ki magát.

1882-ben David Sprüngli-Schwartz az üzleteit felosztotta két fia között, a fiatalabbik testvér David Robert kapta a két cukrászüzletet, amely nagy sikereket ért el, a nagyobbik testvér pedig megkapta a csokoládégyárat.

Rudolf Sprüngli bővítette a gyárat és ellátta a kor legmodernebb felszereléseivel, ám a hely túl szűkös volt és a további fejlesztésekre nem adott lehetőséget, ezért új helyet keresett a gyárnak, amit meg is talált Klichbergben, ahol egy új gyárat hozott létre.

Az anyagi háttér megteremtéséhez Rudolf eladta a vállalatot a Sprüngli Csokoládé AG-nek. Később kapott egy ajánlatot, hogy foglalkozzon Rodolpe Lindt kicsi, de nagyon népszerű és híres cukrászdájával. Lindt ezzel a lépéssel nemcsak a nevét adta a vállalathoz, de megosztotta gyártási titkait is, ezért a vállalatot átkeresztelték Lindt & Sprüngli Egyesült Berni és Zürichi Csokoládégyárának Részvénytársaságává.

Lindt Home of Chocolate

2020-ban nyílt meg a világ legnagyobb interaktív csokimúzeuma, a Lindt Home of Chocolate a csokigyár mellett.Tartomány:Zürich
Cím:Kilchberg
GPS: 47° 19′ 19.23312″, 8° 32′ 42.765″

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward