» Szlovénia

» Szlovénia » Partmenti-Karszt

Szlovénia legnépszerűbb úticéljai nyáron


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Szlovénia legnépszerűbb úticéljai nyáron.


1. Piran

The City Of Piran, Fishing Port, Fishermen, Slovenia

(c) pixabay

Piran, a festői középkori város történelmi emlékként védett, a közelben elterülő sóbányákról lett híres, messze földön ismerik a la fleur de sel-féle pirani sót.

A tengerparti város Velence hatására alakult ki, az Adriai-tenger egyik leghitelesebb és fotogénebb városának tartják.

Piranban, a velencei hangulatú, festői tengerparti városban is strandolhatsz. A déli parti sétányt, amely a kis kikötőtől a hegyfok csúcsáig vezet, éttermek szegélyezik. Ha éppen nem sétálgatsz rajta vagy csobbansz a tengerben, akkor is rengeteg látnivaló vár rád.

A középkori körítőfal maradványaival Piran kultúrtörténeti műemlékként védett. Jellegzetesek a keskeny, szorosan egymáshoz épült házakkal teli utcák, amelyek a templomdombtól a tengerparti központi térig húzódnak.

A városban nagy jelentősége van a sónak: a pirani sótelepeket már 804-ben megalapították, és a város nekik köszönheti a középkori gazdasági fellendülését. Ma tájvédelmi parkként védik őket. A sógyárból származó vizet és iszapot a helyi wellnessfürdőkben használják fel - a turisták például thalassoterápiával kényeztethetik magukat a gyógyfürdőben. Minden év augusztusában Piranban még Sóstógyári Fesztivált is rendeznek.

2. Ljubljana

Ljubljana, River, Slovenia, Bridge, Laibach, Canoeing

(c) pixabay

Ljubljana egy zöld ország zöld fővárosa. Az egy főre jutó zöld közterületek számát tekintve Ljubljana világviszonylatban az élmezőnyben foglal helyet. A Ljubljanica folyó melletti város képét festői hidakkal és piactérrel a híres építész, Jože Plečnik tervezte.

A városközpont fölött magasodó dombon hatalmas vár uralkodik, amelyet a látogatók gyalog vagy siklóval is megmászhatnak. A várban a különböző érdekes rendezvények mellett felejthetetlen élmények és kiváló konyha várja a látogatókat.

3. Bled

Lake Bled, Slovenia, Water, Nature

(c) pixabay

Szlovénia talán legismertebb hegyvidéki üdülőhelye a Triglav Nemzeti Parkhoz tartozó BledA tiszta vizű Bledi-tóból emelkedik ki Szlovénia egyetlen, kicsi szigete egy kápolnával, ahová egy tradicionális kis hajón, a pletnán juthatnak el a kirándulók. 

A tóparti sziklára épült ezeréves várba is érdemes felkapaszkodni, a gyönyörű kilátás miatt, míg a szigeten található kápolnában megkongathatjuk a harangokat, amelyek a hagyomány szerint szerencsét hoznak.

4. Bohinj

Bohinj, Lake Bohinj, Julian Alps, Slovenia, Bohinj Lake

(c) pixabay

Szlovénia legnagyobb és talán legszebb tava, a festői szépségű Bohinji-tó a Júliai-Alpok szívében egy hajdani gleccser vájta szépséges völgyben fekszik. A tavat minden évszakban élmény körbesétálni.

5. Kranjska Gora

Karawanken, Slovenia, The Gorenjska Region, Jumbo

(c) pixabay

Kranjska Gora egy alpesi turistaüdülőhely és téli sportcentrum, amely a Sava Dolinka völgyének felső részében fekszik, az olasz-osztrák-szlovén határok találkozásánál.

6. Bovec

River, Soca, Nature, Isonzo, Slovenian

(c) pixabay

Bovec 446 méter magasan fekszik az Isonzó (Soca) felső folyásánál egy kisebb szurdokvölgyben a Kanin és a Kranjska Gora magaslatok lábánál. Európa vadvízi fővárosának is nevezik.

7. Brežice

Brežice egy kis város Szlovéniában, a horvát határ közelében, az idilli Krka-folyó völgyében található. Brežice és környéke is népszerű úticél nyáron, számos érdekes látnivalóval és tevékenységgel.

A Brežice vár a város egyik legkiemelkedőbb látnivalója. A Brežice Vár a 16. században épült, és azóta is megőrizte eredeti reneszánsz stílusát. A várban múzeum található, amely a helyi történelemre és kultúrára fókuszál, valamint gyönyörű kilátást nyújt a környező tájra.

Terme Čatež a hatalmas termálfürdő-komplexum ideális hely a pihenésre és a szórakozásra. A Terme Čatež területén számos medence, csúszda, szauna és wellness szolgáltatás található. A családok számára is kiváló választás, mivel a komplexum gyermekbarát létesítményekkel is rendelkezik.

A régió híres a borairól, több szőlészeti és borászati települést is magában foglal, mint például Bizeljsko, Kostanjevica na Krki és Brežice. 

A Krka-folyó a város közelében található, és lehetőséget nyújt a fürdésre, kajakozásra vagy kenuzásra. A folyóparton számos szabadstrand található, ahol élvezheti a vízparti tevékenységeket és a természet szépségeit.

8. Izola

The Town Of Izola, Sea, Slovenia, The Historic City Of

(c) pixabay

Izola, Szlovénia Adriai-tenger partjának kis szakaszán, egykor velencei fennhatóság alatt álló sziget volt.

A szomszédos Pirannál kevésbé zsúfolt kis halászkikötőnek bájos kanyargós utcái vannak. Ezen kívül számos kavicsos és homokos strand is található, amelyek egy parti sétaútról közelíthetők meg.

9. Radovljica

Radovljica egy kis város Szlovéniában, a Julian-Alpok lábánál található, és egy gyönyörű történelmi városközponttal rendelkezik. Nyáron is népszerű úticél, mivel számos látnivaló és tevékenység várja az ide látogatókat. 

Radovljica és környéke számos szép természeti helyszínt is kínál, például a Triglav Nemzeti Park közelében található gyönyörű hegyvidéki tájat és a Szavica-vízesést. A régió kiváló kiindulópont is túrákhoz, kerékpározáshoz.

10. Ankaran

Ankaran egy tengerparti üdülőhely az Adriai-tenger partján. Nyáron népszerű úticél a tenger szerelmesei és a strandolás rajongói számára.

Ankaran közelében több természeti szépség található, például a Debeli Rtic-fok, amely lenyűgöző kilátást nyújt a tengerre és a környező tájra. A környéken számos túraútvonal és bicikliút található, amelyek lehetőséget nyújtanak az aktív szabadidős tevékenységekre.

 


Tartomány:Partmenti-Karszt
Település:Piran
GPS: 45° 48′ 47.92068″, 14° 28′ 51.01284″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward