» Szlovénia

» Szlovénia »


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Szlovén Történelmi Városok Szövetségének 21 tagja van.


2022-ben Ravne na Koroškem és Črnomelj a Szlovén Történelmi Városok Szövetségének új tagjai, amely így összesen 21 tagot számlál.

A Szlovén Történelmi Városok Szövetsége 2001-ben jött létre Idrija, Koper, Piran, Ptuj, Škofja Loka és Tržič polgármestereinek javaslatára. Az elképzelés az volt, hogy rávilágítsanak arra, hogy a történelmi városok művészeti kincset és turisztikai vonzerőt jelentenek, amelyek segíthetnek a kulturális örökség megőrzésében és lehetővé teszik a gazdasági és társadalmi fejlődést.

Az egyesülethez a működés évei alatt csatlakozott Brežice, Celje, Jesenice, Kamnik, Kranj, Kostanjevica na Krki, Metlika, Novo mesto, Radovljica, Slovenj Gradec, Slovenske Konjice, Šentjur, Žužemberk és 2022-ben Ravne na Koroškem és Črnomelj.

Szlovéniában a történelmi városok rendelkeznek a legmagasabb színvonalú kulturális műemlékek mintegy 75%-ával és az összes szlovéniai kulturális intézmény 70%-ával a kultúrházaktól, színházaktól, galériáktól, könyvtáraktól kezdve a művészeti kiállításokig és múzeumokig.GPS: 45° 48′ 47.92068″, 14° 28′ 51.01284″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward