» Szlovénia

» Szlovénia »


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A legszebb tavak Szlovéniában.


Bohinj-tó. Triglav nemzeti Park. Szlovénia legnagyobb tava, gyönyörű alpesi környezetben található a Julian Alps nemzeti parkban. A kristálytiszta víz és a hegyekkel körülvett táj csodálatos látványt nyújt.

Bledi-tó. Talán az ország leghíresebb tava, amely egy festői kis szigeten található, ahol egy középkori kastély áll. A tó kék vize, a hegyekkel körülvett táj és a kastély romantikus látványt nyújt.

 

Zelenci-tó. Ez egy kis tó, amely egy forrásból táplálkozik, így a vize mindig kristálytiszta zöld színű. A tó és a körülötte lévő mocsarak különleges természeti jelenséget.

Krnsko-tó: Ez egy festői alpesi tó, amely az olasz határnál található. A tó kék vize és a körülötte lévő hegyek lenyűgöző látványt nyújtanak.

 

Cerknica-tó: Ez egy változékony tó, amely a világ egyik legnagyobb szárazföldi tava. A tó vízszintje évszaktól függően változik, így mindig új arcát mutatja.

Ptuj-tó: A mesterséges tó a Dráva folyó mellett található. A tó széles vízfelülete kiváló lehetőséget nyújt a vízi sportok szerelmeseinek.

Planica-tó: Ez egy kis tó a Triglav Nemzeti Parkban, amely a Planica síugró központ közelében található. A hegyi táj és a tó tiszta vizű tava együtt egyedülálló látványt nyújtanak.GPS: 46° 7′ 11.79984″, 14° 48′ 55.19988″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward