» Szlovénia

» Szlovénia »


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Családi síterepek Szlovéniában.


Autóval Szlovénia legközelebbi sípályája mindössze 3,5 óra alatt elérhető Budapestről. A síeléshez érdemes beszerezni a szlovén SkiPass jegyet, a napi síbelépő 35 Euróba kerül.

Vogel

A Vogel turista központ a Triglavi Nemzeti park területén fekszik. Egy korszerű drótkötélpálya kabinos felvonója 1535 m magasra visz fel, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Júliai-Alpokra.

Télen a népszerű magashegyi síterep szépen karbantartott lejtőin élvezheti a síelés, snowboardozás élményét, de akár a sítúrázás lehetősége is vár a szomszédos hegyekben. 

Vogel télen a síelés, snowboardozás, freestyle sífutás, sítúra és a szánkózás szerelmeseinek paradicsoma. Az akrobatikus elemek szerelmesei a Vogel hóparkban élvezhetik a szórakozást.

Nyáron a hegy élénk színekbe öltözik és számos jelzett turistaúttal ideális helyszín sportolásra, fényképezésre, a természet és a nyugalom szerelmeseinek. A parkolóból felvonóval juthatunk fel a hegytetőre, ahol egy kb. másfél kilométeres kellemes, kitáblázott sétaút mentén haladva érdekes információkkal is gazdagodhatunk, és nem utolsó sorban fantasztikus kilátás vár bennünket az egész környékre. 

Rogla

Rogla pályáin a hótalpas túra az utóbbi évek óta nagy népszerűségnek örvend, különösen a gyerekek és családosok körében.

Sípályák várják a kezdőket, a szabadidős és a profi síelőket és snowboardosokat is. Szintén van modern sífutópálya is.

Krvavec

Szlovénia, Krvavec, Síelni, Köd, Nyomon Követni

Krvavec (c) pixabay

Krvavec lejtőin érdemes a síelés alapjait elsajátítani vagy éppen a sítudást tökéletesíteni a több nyelven beszélő oktatók segítségével. A helyi síiskola, kölcsönző mellett itt olyan különleges programokat is ki lehet próbálni, mint az éjszakai szánkózás vagy a havas terepen való biciklizés.

Pohorje

Pohorje Európa egyik leghosszabb kivilágított sípályájával rendelkezik, amely éjjel-nappal nyitva van. A régió emellett a Golden Foxnak, a női világkupa alpesi versenyeinek is otthont ad.

A síelők és snowboardosok élvezni fogják a különböző sípályákat, amelyek kezdőknek és tapasztalt síelőknek egyaránt alkalmasak. Itt a legkisebbek is megtalálják a helyüket, és könnyedén megtehetik első lépéseiket a síléceken. Szlovéniában számos síoktató beszél idegen nyelveket, így a kommunikáció egyszerű.

Mariborból a Pohorje tövéhez, ahol a Pohorjei gondola alsó állomása található, városi buszjáratokkal is eljuthat, és csak 10 percbe telik az utazás.

Természetesen a Pohorjén még számos más dologgal is lehet foglalkozni, nemcsak síelni lehet: a Pohorjei pályákon snowboardozhat, szánkózhat és hókutyával is közlekedhet. Sífutás közben felfedezheti a panorámát (az Arehon 36 km hosszú különféle nehézségű fokozatú pályák vannak) és hócipővel is bejárhatja a hegyoldalt.

A legfiatalabbakat két szánkópálya is várja a Pohorjén: van egy újonnan kialakított szánkópálya a sípályák mellett a Bellevuen, a másik szánkópálya pedig az Arehon található.

Bizonyos napokon a Mariborsko Pohorje éjszakai lejtőin, éjszaka is le lehet ereszkedni szánkóval, vagy hókutyán a kivilágított pályán. 

Krjanska Gora

Kranjska Gorában mindig történik valami. A kiváló terep híres a nagy nemzetközi szlalomversenyekről, míg a lankás lejtők a kezdők és a kevésbé gyakorlott síelők paradicsoma. A sípályák közvetlen közelében találhatók a szállodák és apartmanok.

Golte

Mozirje felett elhelyezkedő síközpont, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Savinjska völgyre és a környező hegyekre. A síterepen a húzó liftek mellett 2 és 3 üléses felvonók is vannak. A 12 km-es pályarendszert kezdőknek és haladóknak is ajánljuk.

Érdemes egy napot eltölteni Golte lejtőin, amelyek felejthetetlen élményeket nyújtanak síelőknek, snowboardosoknak egyaránt, míg a gyerekeknek külön tanfolyamok is indulnak.

A havas természet a sítúrázás és a sífutás sok szerelmesét is vonzza.

Kope

Kope kiváló terepet biztosít kezdő és tapasztalt síelőknek is, ahol a sípályák mellett sífutópálya, sísétaút és szánkópálya is található.

Soriska Planina

Soriška planina kicsi, ámde annál barátságosabb síparadicsom, ahol három duplaszékes felvonóval juthatunk fel a szlalom-, óriás-műlesikló- és lesiklópályákra. A különböző nehézségi fokú pályák a gyermekes családok körében is népszerűek.

Cerkno

A legmodernebb létesítményekkel és a gyönyörű természettel rendelkező Cerkno számos díjjal büszkélkedhet, Szlovénia legjobb síközpontjaként tartják számon az évről évre visszatérő vendégek szavazatai alapján.

Szlovénia legfejlettebb és legbiztonságosabb síközpontjának tartják, a leggyorsabb síelési lehetőségekkel.

Velika planina

Ez a Ljubljana közelében fekvő, családbarát, közepes méretű síközpont jó síelési lehetőségeket és széles választékot kínál a gyermekek és a családok számára. A síelés mellett a gyerekekkel szánkózni is lehet, míg az idősebbek a frissen hullott hóban túrázva egyszerű hótalpas túrát tehetnek.

Kanin

Kanin 2000 m feletti sípályái mind a szlovén, mind az olasz oldalról megközelíthetőek és egyetlen bérlettel vehetők igénybe a Sella Nevea rendszerével együtt.

A szlovén oldalra Bovec városából lehet feljutni. A változatos terep legtöbb lejtője jól kielégíti a középhaladó síelőket, de van néhány a kezdők számára is.

Stari vrh 

Stari vrh síközpont minden tudásszintű síelő számára alkalmas. A síelésen kívül számtalan téli mókára nyílik lehetőség. A hóparkban szánkópálya, "bob" pálya a gumikerekes szánkózáshoz, kisebb ugrató és különböző játszóterek állnak a kicsik rendelkezésére.GPS: 46° 8′ 56.52438″, 14° 37′ 34.7727″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward