» Szlovénia

» Szlovénia » Partmenti-Karszt

Szlovénia legjobb tengerparti nyaralóhelyei


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A szlovén tengerpart nem hosszú, mindössze 42 km, de annál gyönyörűbb.
Mindössze négy nagyobb település: ennyi a szlovén tengerpart, plusz egy nemzeti park is, Izola mellett, szintén a víz közelében. Szinte az egész szlovén tengerparti szakasz, sétányokon gyalogosan is bejárható.

Mindenhol ingyen strandolhatunk, még a luxusszállók előtt is, nincsenek felvásárolt magánplázsok. A tengerpartok mellé ingyenes zuhanyzókat és állandóan tiszta WC-ket építettek ki.

Portorož

Portorož gyakorlatilag egy luxusszállókkal és éttermekkel övezett tengerparti szakasz, ahol csak úgy bárhol meg lehet mártózni a tengerben. 

A város neve "Rózsakikötőt" jelent és elegáns szállodáival ma Szlovénia egyik legnépszerűbb nyaralóvárosa. A város szabadstrandjai többnyire aprókavicsosak vagy betonozottak, de kisebb homokos részeket is kialakítottak. 

Piran

Történelmi Központjában, Város Központjában

Piran a legszebb mediterrán szlovén város. A tengerparti város Velence hatására alakult ki, az Adriai-tenger egyik leghitelesebb és fotogénebb városának tartják.

Izola

Trieszttől 16 km-re fekvő tengerparti városka. Izola egy néhai szigeten (erről árulkodik az olasz neve) fekszik, és az 1. században alapították. A középkorban egy kőhíd kötötte össze a szárazfölddel.

Koper

Koper őrzi a Római Birodalom emlékeit: sétálgathatunk a rómaiak alapította kikötőben, és olykor az az érzésünk támadhat, mintha Velence egyik szűk utcájában lennénk. Érdemes megnézni: a Prétori palotát (a XV. századból) és a Szent Nazarius székesegyházat (a XIV. századból).

Innen már közel az olasz határ és Trieszt.

Strunjan

Mesečev Zaliv (Hold-öböl strand), a szlovén Riviéra titkos gyöngyszeme. Ez a kavicsos partszakasz a Strunjani Természetvédelmi Parkban található és néhány, szinte érintetlen része csak gyalogosan érhető el. Tartomány:Partmenti-Karszt
Település:Piran
GPS: 45° 31′ 44.18184″, 13° 34′ 3.23688″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward