» Szlovénia

» Szlovénia »

Szlovénia legnépszerűbb úticéljai télen


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Szlovénia legnépszerűbb úticéljai télen.
1. Ljubljana

Ljubljana, Christmas, Christmas Tree, Lights, Evening

Ljubljana egy zöld ország zöld fővárosa. Az egy főre jutó zöld közterületek számát tekintve Ljubljana világviszonylatban az élmezőnyben foglal helyet. A Ljubljanica folyó melletti város képét festői hidakkal és piactérrel a híres építész, Jože Plečnik tervezte.

A városközpont fölött magasodó dombon hatalmas vár uralkodik, amelyet a látogatók gyalog vagy siklóval is megmászhatnak. A várban a különböző érdekes rendezvények mellett felejthetetlen élmények és kiváló konyha várja a látogatókat.

2. Kranjska Gora

Kranjska Gora egy alpesi turistaüdülőhely és téli sportcentrum, amely a Sava Dolinka völgyének felső részében fekszik, az olasz-osztrák-szlovén határok találkozásánál, körbevéve a Júlia-Alpok látványos hegycsúcsaival.

3. Piran

Piran, a festői középkori város történelmi emlékként védett, a közelben elterülő sóbányákról lett híres, messze földön ismerik a la fleur de sel-féle pirani sót. A Sókészítő Múzeumban bárki megismerheti a Velencei Köztársaság fénykorát idéző tengerparti kisvárosból származó pirani só titkait.

4. Brežice

Brežice gazdag történelmi és kulturális örökséggel büszkélkedhet. A Brežicei várban található Alsó-Sava-völgyi Múzeum (szlovénül: Posavski muzej Brežice) régészeti és néprajzi kiállításokat, a horvát és szlovén parasztfelkelésről szóló tárlatokat, valamint egy modernkori történelmi gyűjteményt tartalmaz. Az ország egyik legnagyobb regionális múzeuma.

A város újabb nevezetessége a víztorony, valamint a Száva és a Krka folyókon átívelő, 527 m hosszú vashíd kettős ívei.

5. Moravske Toplice

A magyar határ közelében található város termálfürdője 1960-ban felfedezett 72 Celsius-fokos meleg vizére épült, amely 1175-től 1467 m mélységből tör a felszínre. A fürdőnek ma mintegy 20 meleg vizű medencéje van.

6. Bled

Lake Bled, Lake, Slovenia, Castle, Atmosphere, Magic

Szlovénia talán legismertebb hegyvidéki üdülőhelye a Triglav Nemzeti Parkhoz tartozó BledA tiszta vizű Bledi-tóból emelkedik ki az ország egyetlen, kicsi szigete egy kápolnával, ahová egy tradicionális kis hajón, a pletnán juthatnak el a kirándulók. 

A tóparti sziklára épült ezeréves várba is érdemes felkapaszkodni, a gyönyörű kilátás miatt, míg a szigeten található kápolnában megkongathatjuk a harangokat, amelyek a hagyomány szerint szerencsét hoznak.

7. Zreče

Zreče a Rogla síközpont részeként népszerű téli célpont, különösen a város gyógyfürdője. A fürdő 396 m tengerszint feletti magasságban, a Pohorje hegység lábánál található. Az 1600 m2 vízfelületű termálpark 8 beltéri és kültéri medencéből, pezsgőfürdőből áll.

8. Maribor

Maribor, Slovenia, Marburg, Marburg-Drau-Kleinsass

Mariborban található a legrégebbi, még ma is termő futó szőlőtő, amely a Guinness-világrekordok könyvébe is bekerült. A várost egyik oldalról a csodás smaragdzöld erdők borította Pohorje hegység, a másikról pedig a festői szőlős dombok és a Dráva folyó öleli körbe.

A városközpontból Szlovénia legnagyobb sícentrumába, a Pohorje tövéhez, ahol a Pohorjei gondola alsó állomása található, városi buszjáratokkal is eljuthat, és csak 10 percbe telik az utazás. Így Szlovéniában, a legnagyobb szlovéniai síközpontban, a város nyüzsgése, a kiváló éttermek és a számos városi látnivaló közvetlen közelében töltheti téli vakációját.

Természetesen a Pohorjén még számos más dologgal is lehet foglalkozni, nemcsak síelni lehet: a Pohorjei pályákon snowboardozhat, szánkózhat és hókutyával is közlekedhet. 

9. Bohinj

Nature, Bohinj, Slovenia, Lake

Szlovénia legnagyobb és talán legszebb tava, a festői szépségű Bohinji-tó a Júliai-Alpok szívében egy hajdani gleccser vájta szépséges völgyben fekszik. A tavat minden évszakban élmény körbesétálni.

Egy drótkötélpályán, kabinos felvonóval feljuthatnak az 1535 m magas Rjava Skala-ra, vagyis a Vogelre, ahonnan pompás kilátás nyílik a Júliai-Alpokra. Télen a népszerű magashegyi síterep szépen karbantartott lejtőin élvezheti a síelés, snowboardozás élményét, de akár a sítúrázás lehetősége is vár a szomszédos hegyekben. 

Vogel télen a síelés, snowboardozás, freestyle sífutás, sítúra és a szánkózás szerelmeseinek paradicsoma. Az akrobatikus elemek szerelmesei a Vogel hóparkban élvezhetik a szórakozást.

10. Podčetrtek

Podčetrtek a Sotla folyó mellett fekszik. A Terme Olimia gyógyfürdő és Olimje falu a kolostorával és Európa egyik legrégebbi patikájával hívogatja a látogatókat. GPS: 45° 48′ 47.92068″, 14° 28′ 51.01284″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward