» Szlovénia

» Szlovénia » Hegyvidék » Bled


Értékeld Te is:

Télen a tó hófödte álomvilággá változik. A vízről köd száll fel, és a tó körüli sétányt hófödte fák szegélyezik. A bájos tóparti városka ad otthont a Bledi Téli Tündérmese néven ismert, évente megrendezésre kerülő Bledi Karácsonyi Vásárnak.


A tóparti sétányon található, csillogó fényekkel díszített fából készült standok ünnepi ételek, italok és ajándékok széles választékát kínálják. A kalandvágyók biztosan élvezni fogják a téli sportok sokaságát, mint például a síelés, snowboardozás, hócipőzés, kutyaszánhúzás, jégmászás és még sok más.

A tóparton sorakozó piaci standok hagyományos szlovén szuvenírek és szezonális díszek sokaságát kínálják, amelyek közül sok helyi kézművesek által kézzel készített. A kínálatban kerámiák, ékszerek, kötöttáruk és hagyományos szlovén finomságok, például méz, pálinka, édességek és aszalt gyümölcsök szerepelnek. Különösen jó minőségűek a kézzel faragott faáruk, amelyek között konyhai eszközök, vágódeszkák, kiegészítők és egyebek találhatók. 

Az egyik leghíresebb és legszebb esemény a karácsonyi fényjáték, amely a környék egyik leghíresebb meséjét, az Elsüllyedt harang legendáját eleveníti fel. A helyiek és a látogatók minden évben összegyűlnek a tó körül december 25-én este, hogy végignézzék, ahogy az előadók újra eljátsszák egy fiatal özvegyasszony történetét, aki férje halála után kétségbeesetten összeszedte minden aranyát és ezüstjét, és harangot öntött a sziget kápolnája számára, hogy később végignézze, ahogy az a tó fenekére süllyed, amikor egy vihar elnyeli az azt szállító hajót. Az előadás során a búvárok a hang, a fény és a tűz látványossága során kiemelik a fényekből készült harangot.

Téli mese

A Téli mese eseménysorozat minden hétfő és pénteken 15:00 és 19:00, szombatonként, vasárnaponként és ünnepnapokon pedig 11:00 és 21:00 között várja a látogatókat.

Az ünnepi vásár standjain ünnepi ajándékokat vásárolhat és megkóstolhat tipikus gorenjei vidéki ételeket és italokat.

Ünnepi szék a legnagyobb természetes karácsonyfa alatt.

Bledi panorámás korcsolyapálya

A Park kávéház teraszán életre kell a ''Bledi panorámás korcsolyapálya'' segítségével.

Betlehemi jászol a Bledi tónál

Jászolkiállítás a Bledi tónál. A belépés ingyenes.

Betlehemi jászol kiállítás a várkápolnában

Főbb események:

  • Az ünnepi világítás bekapcsolása
  • Advent a Bled szigeten - Potica napok
  • Egy mesebeli út a bledi várhoz
  • 12.24. - 1.4.: Tánc az udvari urakkal
  • 12.25.: Az elsüllyedt harang legendája
  • 12.26.: Szent István napi vásár és a lovak megáldása Kupljenikben 


Tartomány:Hegyvidék
Település:Bled
GPS: 46° 22′ 16.2516″, 14° 6′ 24.86016″
Időpont:2019. november 29.

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward