» Svájc

» Svájc » Graubünden


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Davos, Európa legmagasabban fekvő és a kisvárosok legvonzóbb tulajdonságaival rendelkező városa, és Klosters, a falusias hangulatú üdülőhelyiség, közös nevezője az őket körülvevő érintetlen hegyvidék és természeti környezet, valamint a rendelkezésre álló számos sportolási lehetőség.


Davos Klostersben a kultúra terén is van mit látni és felfedezni. A leginkább közismert múzeum, a Kirchnermuseum Davos mellett, ahol Ernst-Ludwig Kirchner művei láthatók, az érdeklődők számos más múzeum kiállításait is megtekinthetik. A térség jellegzetessége a Klostersben található Nutlihüschi (falumúzeum) és a davosi Heimatmuseum a Thomas Mann „Varázshegyének“ mintájául szolgáló Berghof szanatórium másolatával. További érdekességekkel szolgál a Téli sportok múzeuma (Wintersportmuseum) és az Orvostudományi múzeum (Medizinmuseum).

A Waldhotel Davos szálloda 1911-ben erdei szanatóriumként épült, és 1912-ben első vendégei között üdvözölhette Katia Mannt, akinek férjét, Thomas Mannt az itt eltöltött idő a „Varázshegy “ című regény megírására ösztönözte. A regénybeli szanatórium neve „Berghof“.

Davos Klosters csodálatos hegyvidéke és városi életmódja nyáron változatos nyaralási és szabadidős programokat kínál vendégeinek. Több mint 700 km hosszú gondozott sétaút és igényesen kialakított turistaútvonal vezet Davos Klosters romantikus völgyein és alpesi hegyvidékein át, amely a kerékpárosok paradicsomának is számít, és ahol a kristálytiszta hegyi tavak fürdőzésre csábítanak.

A Parsennbahn vasút nyáron is szállít a 2844 méteres magasságban elhelyezkedő Weissfluhgipfelre utasokat. A Parsenni túraparadicsom legmagasabb pontjáról lélegzetelállító körpanoráma nyílik a Bündeni-hegyekre – és azokon túlra is. A Weissfluhgipfel izgalmas és változatos túraútvonalak kiindulópontja: ahol télen síelők szelik a havas lejtőket, ilyenkor bakancsosok járják az érintetlen és lélegzetelállító szépségű erdőket. A panoráma-útvonalon keresztül a Schatzalpra lehet eljutni, ahol a jól megérdemelt hűsítő kortyolgatása mellett a túrázók a Hochtalra nyíló kilátást élvezhetik.Tartomány:Graubünden
Település:Davos
GPS: 46° 48′ 9.88308″, 9° 50′ 9.49236″
Honlap: http://www.davos.ch/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward