» Olaszország

» Olaszország » Marche


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Egy legenda szerint Assissi Szent Ferenc itt akart először kolostort alapítani, de a többi barát egy közeli, San Leo-i kolostor építésével voltak elfoglalva, ezért tovább ment. Utoljára még megáldotta a helyet, azóta nem rengett itt a föld.


Egy másik legenda szerint egyszer a rossz időjárás miatt minden értékes szobrot és más tárgyakat behordtak San Donnino templomába. Este a viharban látták magát a szentet, ahogy egy szobrot emel a feje fölé. Másnap reggel nem volt meg a kegytárgy.

Montecopiolo-t a 12. században építették Montis Cupiolo néven.

Legfőbb látványossága a 13. századi Montcopiolo kastély, melynek birtoklásáért sokáig folyt harc a guelfek és a ghibellinek közt. A közelben található a Pianacqudio-i híres bükkerdő és a Monte Carpegna síparadicsom is.

Ünnepségeket főleg szenteknek rendeznek, köztük Szent Márknak (április 25.) és Szent Annának (augusztus második vasárnapja).

Helyi ételek a tacconi gombával (tradicionális tészta fajta babbal), a pecorino di fossa (sajt), a cartoceto extra szűz olívaolaj, a Montfeltro disznózsír, a fekete és fehér szarvasgomba, a polenta fánk, és a szőlős sütemény. Borok a Colli Pesaresi (vörös, fehér) és a bianchello del Metauro (fehér).Tartomány:Marche
Cím:Montecopiolo
GPS: 43° 50′ 28.72932″, 12° 22′ 13.56168″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward