» Olaszország

» Olaszország » Emilia-Romagna


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Sestola legfontosabb látnivalója egyértelműen az erőd. A középkorban a völgy őrzésére építették, körülötte található az óváros.


Sestola Emilia-Romagna régióba tartozik, 60 km-rel fekszik délebbre Bolognánál és 50 km-re van Modenától. 1500 méteren, egy nemzeti park közepén található.

Már a római korban lakott volt, nevét (Castrum Sextulae) valószínűleg a helytartótól, Sextusról kapta. Először 753-ban említették mikor az erődöt a longobárdoknak ajándékozták. A 14. századig sokáig kérdéses volt hovatartozása, végül - Lugóhoz hasonlóan - az Este család kezére került. Ettől kezdve egészen az 1800-as évekig Frignano megye székhelye volt.

Ezután teljesen kihagyták a kereskedelemből, egyetlen haszna az volt, hogy az itteni erőd börtönként működött, 1866-ig. Az utóbbi száz évben a turizmus ismét fellendítette Sestolát, az erődben azóta meteorológiai állomás, illetve nyári gyerektábor működik.

Mellette fekszik a Monte Cimone 2,165 méter magas csúcs, mely a legmagasabb az Észak-Appenninekben. Kedvelt síparadicsom, több mint 50 kilométernyi pályával, különféle nehézségi szinttel (a leghosszabb 3,6 km). 26 lift működik itt, melyek november végétől április közepéig üzemelnek. 6 különböző részből áll: Passo del Lupo (Farkes-hágó), Polle, Cimoncino, Lago Ninfa, Montecreto, Pian del Falco. A síterep a snowboardosok számára is tartogat élményeket: a Passo del Lupón, a Lago Ninfán és a Pollén külön részleg van csak nekik, előbbin egy óriási nagy.

Természetesen nyáron is működik: kedvelt túra, kenu, golf, lovagló, hegymászó és ejtőernyős célpont.

Közelben van a Giardino Botanico Alpino "Esperia" botanikus kert, melyet a Heszperidákról neveztek el. 1500 méteren fekszik, több mint 200 faj található itt. Bemutatják a cimonei flórát, de találhatók itt himalájai növények is. Van itt egy tó is, benne gőtékkel.

Maga Sestola legfontosabb látnivalója egyértelműen az erőd. A középkorban a völgy őrzésére építették, körülötte található az óváros. Számos templomában eredeti freskók tekinthetők meg.

Nagyon sok helyi étel van, gombák, gyümölcsök és házi sajtok, melyeket szinte minden sarkon meg lehet kapni.

Leghíresebb specialitás talán a tigelle egy házi készítésű kenyér, amelyet mindenféle finomsággal töltenek meg.

Fontos még a passatelli (tésztafajta, tojásból, morzsából és parmezán sajtból) húslevesben; a tortellini, a tagliatelle gomba vagy vaddisznó szósszal; bollito misto (főtt hús); a bensone modenese (édes fánk) és a cotechino (disznókolbász, melyet szilveszterkor szoktak enni lencsével és babbal; receptje 1511-ből származik).

Borok a Lambrusco, a Lambrusco Reggiano és a Lambrusco Grasparossa di Castelvetro (vörös, rozé, pezsgő).

A két legfontosabb fesztivál egyike a "Giochi di Cioccolate e Croccante" csokifesztivál, amikor októberben egy hete teljesen az édességeknek szentelnek. A másik a "Festa della Gastronomia Locale", melyen a látogatók a helyi ételekkel, népszokásokkal ismerkedhetnek meg.Tartomány:Emilia-Romagna
Cím:Sestola
GPS: 44° 13′ 48.30636″, 10° 46′ 12.6048″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward