» Olaszország

» Olaszország » Emilia-Romagna


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Lugo Bologna és Ravenna közt fekszik.


Lugo Ravenna megyében fekszik, nem messze az Adriától, Bologna és Ravenna közt. Itt születetett Francesco Baracca, Olaszország legfontosabb pilótája és hőse, az első világháború alatt 34 győzelmet szerzett. Egy helyi múzeumban még a repülője is ki van állítva. (Museo Francesca Baracca)

A várost a középkorban alapították Lucus néven. Először 782-ben említették meg a források, de a neve csak 1071-ben bukkant fel elsőként. 1161-ben Cunio grófjainak volt a hűbérbirtoka, majd 1202-ben egy rövid ideig a pápai állam része volt, de csak 1597-ben maradt ott véglegesen. Addig birtokolták a da Polenták, a Pepolik, a Viscontik és az Esték is. 1424-ben Zagonara kastély (ma már nem áll) volt a helyszíne egy nagy csatának, melyben a milánói seregek legyőzték a firenzeieket.

1859-ben népszavazás döntött arról, hogy az olasz királysághoz fognak csatlakozni. A második világháború során a város folyója, a Senio volt a frontvonal a német és a szövetséges seregek közt. Lugo nagy károkat szenvedett, de gyorsan felépült a háború után.

1993. január 19-én Lugo területén becsapódott egy meteor, 10 kilótonna TNT erejével.

Látnivalói a Rocca Estense, az Este kastély, melyet 1500-ban építettek, és a belseje számos festményt tartalmaz. 19. századi vásárcsarnoka, a Pavaglione főleg a selyemhernyó piacról volt ismert, Olaszország egyik legnagyobbja és leghíresebbje - szerdánként még mindig tartanak benn vásárokat. Híres a Teatro Rossini 18. századi színház, az Oratotia di Croce Coperta és a Collegiata templomok eredeti 15. századi freskókkal, melyeket a ferrarai iskolai diákjai festettek.

Szeptember utolsó hétvégén itt rendezik a Rombi di Passione veterán motorversenyt. Májusban Paliót rendeznek és könnyűzenei, júliusban pedig művészeti fesztivált rendeznek.

Helyi ételek a curzul (házi készítésű tészta), a salsiccia matta (sötét vörös disznókolbász) és a cannelloni alla Rossini. Itteni borok a Trebbiano di Romagna (fehér, pezsgő); az Albana di Romagna (fehér), a Cagnina di Romagna (vörös) és a Sangiovese di Romagna (vörös).

Kétszer látogatott el ide a Giro, 1914-ben, mikor Pierino Albini nyert és 2014-ben.Tartomány:Emilia-Romagna
Cím:Lugo
GPS: 44° 25′ 18.59304″, 11° 54′ 42.0606″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward