Olaszország
» Olaszország

» Olaszország » Emilia-Romagna » Rimini


Értékeld Te is:

A kellemes hőmérsékletű tengervíz, a csodás strandok, a bájos mediterrán városok és a helyi finomságok mellett a sok érdekes program is vonzó célponttá teszi Riminit és környékét. Ráadásul Olaszországban itt van a legtöbb szórakoztatópark.

Rimini két részből áll: az egyik a kikötő és a fürdőhelyek ill. a másik a régebbi városrész További városrészek: Miramare, Viserba és Torre Pedrera.

Érdekességek Rimini történelméből:

Julius Caesar, átkelve a Rubiconon, Rimini fórumán (főterén) mondott beszédet légiói katonáinak. A város sok császárkori műemlékkel rendelkezik. Augustus diadalívet, Tiberius hidat és amfiteátrumot építtetett Riminiben.

Rimini korai keresztény központ is volt, az egyház 359-ben fontos zsinatot tartott a városban. Az ide települő vallásos rendek sok új konventet, templomot építettek, számos kiváló művésznek adva munkát. Giotto festészete inspirálta a 14. századi Rimini iskola létrejöttét.

Mikulás Riminiben: San Nicoló templomban található Szent Miklós püspök egyik ereklyéje (Via Graziani Nr. 2).

Itt született Federico Fellini (1920-1993) filmrendező és forgatókönyvíró.

STRANDOK RIMINIBEN

A kellemes hőmérsékletű tengervíz, a hosszú homokos strandok teszik felkapottá Riminit.

SZÓRAKOZÁS

Rimini környékén számos vidámpark, akvárium, és delfinárium szórakoztatja a kicsiket, a fiatalokat, és a felnőtteket is. Olaszország ezen részén található a legtöbb vidámpark, aquapark, és szórakoztató park.

Fiabilandia: a vidámpark kifejezetten kisgyermekek számára épült. Játékos programok, meseelőadások, kincskeresés, labirintusok, elvarászolt kastélyok, felfújt őserdők, szappancsúszdák.

Italia in Miniatura: A Rimini mellett található szabadidőparkban Olaszország híres épületeit csodálhatjukmeg kicsiben.

Mirabilandia: Néhány kilométerre Ravennától található Olaszország egyik legnagyobb szabadidőparkja, a híres Mirabilandia sok hullámvasúttal. A 90 m átmérőjű óriáskerék a világon a legmagasabb.

Parco Museo dell' Aviazione

Eden Park, témapark. Egész évben nyitva. (47900 Torre Pedrera, Via Popilia, 345/347, www.oasiedenpark.it)

Aquafan: híres vízipark 10 csúszdával, hullámmedencével Riccionéban

Oltremare: Riccionéban az Aquafan mellett működő szórakoztató park delfinshow-al, állatkerttel, IMAX-mozival, érdekes, interaktív természettudományos kiállításokkal.

Leoni Marini Rimini: Akvárium és fókashow Riminiben

Szórakoztatóparkok részletesen: itt

LÁTNIVALÓK

Római emlékek: Rimini egyik leghíresebb látnivalója a majdnem 2000 éves Tiberius híd (Ponte di Tiberio vagy Ponte D'Augusto). Építése Augustus császár idején kezdődött, és Tiberius császár idején fejezték be, Kr. u. 20-ban. Arco d' Augusto, mozaikokkal és freskókkal díszített Domus del Chirurgo/Sebészház (Piazza Ferrari), Római amfiteatrum. Piazza Tre Martiri: itt mondott beszédet Julius Caesar, miután átlépte a Rubicont.

Középkori emlékek: Piazza Cavour, Piazetta delle Vechia Pescheria régi halpiac, Tempio Malatestiano (reneszánsz templom, Via IV Novembre), St. Augustinus templom és könyvtára. Castello Sismondo: ebben a várban élt az olasz nemesi, Rimini és Romagna egy része felett uralkodó Malatesta család a 15-16. században (Piazza Malatesta).

Modern Rimini: Marina centro, kikötő a parti promenáddal, itt lüktet az élet.

Borgo San Giuliano: egykor halászok és a tengerészek színesre festett házacskákkal építették be a területet, az alvó utcácskák és a remek tavernák még ma is megérnek egy sétát.

MÚZEUMOK

Museo della Citta (Via L. Tonini Nr. 1)

Repülőmúzeum (Parco Museo dell' Aviazione)A Riminben található repüléstörténeti múzeum egyike a legnagyobbaknak Európában. (Via Santa Aquilina Nr. 58)

Motorkerékpármúzeum. 250 motor a 19.század végétől az 1980-as évekig. A múzeumot 1935-ben alapították.(Via Casalecchio Nr. 58)

Fondezini Fellini. Nyitva kedd-vasárnap. Ingyenesen látogatható. (Via Clementini Nr. 2)

Museo Balnea, múzeum a fürdőkultúráról

Kagylómúzeum. Nyáron esténként van nyitva. (Viserbella di Rimini, Via Minguzzi)

KIRÁNDULÁS A KÖRNYÉKEN

Rimini tengerpartja mögötti dombos vidéken festői kisvárosokra és a középkorban, majd a reneszánsz idején is a területen uralkodó Malatesta nemesi család merész várépítményeire bukkanhatunk.

Santarcangelo di Romagna (Riminitől 10 km): Malatesta-vár. Az óváros alatt Grotte Tufaccee tufabarlangok (vezetéssel látogatható).

Poggio Berni: középkori vidék nemesi életével ismerkedhetük meg. (16 km)

Torriana és Montebello: vár (21 km). Castello di Montebello: A Rimini közelében magasodó vár történetéhez egy szörnyű legenda kapcsolódik.

Sogliano al Rubicone: formaggio di fossa, azaz a föld alatt érlelt sajt hazája

Verucchio: szikla tetején épült középkori városka. A vár a Malateste család fő lakhelye volt. Itt született Mastin Vecchio (1100), akiről Dante több művében is megemlékezett. (14 km)

Montefiore Conca: középkori falu, Malatesta-vár, ahonnan gyönyörű a kilátás tájra. (30 km)

Mondaino: 18. századi elegáns tér (35 km)

Montegridolfo: várfalu

Grotte di Onferno barlangrendszer denevérkolóniákkal. Vezetéssel látogatható nyáron naponta. (www.grottedionferno.it)

Montecolombo: várfalu

Skypark Parco Avventura, Perticara di Novafeltria. Kalandpark erdei kötélpályával. Nyitva húsvéttól október végéig.

Pennabilli: egy hangulatos középkori városka Riminitől alig 40 kilométerre. Pennabilli minden évben otthont ad egy igazán különleges és érdekes programsorozatnak június elején: az Artisti in Piazza-nak. Az Artisti in Piazza az utcai művészek nemzetközi fesztiválja, ahol az Olaszország minden tájáról érkező és a nemzetközi cirkusztársulatok, valamint egyéni előadók szórakoztatják fantasztikus előadásaikkal az ide sereglő látogatókat. Az előadások nagyrészt ingyenesek, a főbb helyszíneken azonban fellépőtől függően számítani lehet belépti díjakra. 14 éven aluli gyerekek az összes előadást ingyenesen tekinthetik meg.

San Leo: Montefeltrók vára egy meredek sziklán. Montefeltrók vára egy meredek sziklán áll. A vár arról híres, hogy itt halt meg Cagliostro gróf, a 18. század egyik leghíresebb okkultista kalandora.

Riccione: Riminivel szomszédos Riccione, ahol további programok várják a gyerekeket. Riccione strandja 6 km hosszú, finom homokkal borított. A strandon a gyerekeket játékokkal, különböző programokkal szórakoztatják. Vidámparkjai miatt is kedvelt nyaralási célpont a kisgyermekes családoknak.

SAN MARINO

Remek kirándulási lehetőség a Riminitől közúton alig több mint 20 km-re lévő San Marino. 

San Marino a világ legrégibb, ma is fennálló köztársasága, Európa 3. legkisebb állama. A Világörökség része San Marino történelmi központja és a Monte Titano.

San Marino Adventures kalandpark (Parco Monte Cerreto, www.sanmarinoadventures.sm). Nyitva márciustól novemberig.

San Marino részletesen: itt

Tartomány:Emilia-Romagna
Település:Rimini
Cím:47900 Rimini
GPS: 44° 3′ 39.85016″, 12° 33′ 58.369″
Honlap: http://www.riminiturismo.it

Régióválasztó

arrow_upward