» Svájc

» Svájc » Vaud » Genfi-tó


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A gleccser síterep több rekordot is megdönt.


A Genfi-tó körüli hegyekben télen nagyszerű téli sportterületek nyílnak meg síelésre, snowbordozásra, szánkózásra és korcsolyázásra. Körülbelül 400 kilométernyi lejtő fut végig a Genfi-tó környékén, valamint különböző szánkó- és korcsolyapályák a szabadban. A Les Diablerets, a Vaudois-Alpok eljegesedett hegycsoportjának pályái a legszebb síterületek közé tartoznak. 

1964 óta drótkötélpálya vezet fel a Col du Pillon hágóról a Scex Rouge (2971m) csúcsra. Azóta nyáron is lehet síelni a Tsanfleuron-gleccser fennsíkján. Itt található a világ legmagasabban működő nyári bobpályája. A hegycsúcson van Peak Walk függőhíd, amely először kötött össze két hegycsúcsot a világon.

2020-ban ismét egy rekord helyszíne lett a hegy. Az alábbi videón az ismert kötéltáncos, Freddy Nock 3000 méter magasan, egy rúddal egyensúlyozva sétált végig egy kötélen Les Diablerets-ben. A híres svájci cirkuszos dinasztia tagja egy 39 fokban megdöntött kabinosfelvonó-kötélen egyensúlyozott, úgy, hogy nem látott semmit, mivel az egész fejét egy fehér sisak fedte. Nock később kerékpárral is végigment a kötélen, amely akkor már vízszintes volt. Az akrobata ezzel több rekordot is megdöntött, ő tette meg a leghosszabb sétát, és ő biciklizett a leghosszabb távon (367 méter) ilyen magasságban.Tartomány:Vaud
Cím:Les Diablerets
GPS: 46° 21′ 3.96756″, 7° 9′ 23.9166″
Honlap: https://www.villars-diablerets.ch/en/Z10308/glacier-3000

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward