» Svájc

» Svájc » Valais » Zermatt


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Technikai csúcsteljesítménynek számít a Zermattból induló, majd 3089 méter magasra, az örök hó és jég világába felkapaszkodó Gornergrat fogaskerekű vasút.


A 3089 méteres Walliser Gornergratot 29 négyezres csúcs veszi körül, köztük a legmagasabb svájci hegy, a Dufourspitze (4634 méter) és az Alpok harmadik leghosszabb gleccsere, a Gorner.

A Gornergratbahn, Európa legrégebbi villamos vasútja Zermattból, a 9 km hosszú utat háromnegyed óra alatt teszi meg. Amíg a piros szerelvény felkapaszkodik a 3089 m magas végállomáshoz, szédítő utazást teszünk Közép-Európa otthonos, dús növényvilágából az örök hó és jég sarkvidéki birodalmába.

Az 1898-ban átadott végállomás felett egy többemeletes – csillagvizsgálóval és meterológiai állomással ellátott - szálloda van, a gleccser fölé nyúló kilátóterasszal, amely 29 négyezres csúcsra nyújt körpanorámát, köztük Svájc jelképére, a 4478 m magas Matternhornra.

A szállodától néhány perces séta a Gornergrat 3138 m magas szirtorma, innen a panoráma leírhatatlan, olyan mintha a világ tetején állnánk. Sehol nem élvezhető olyan páratlan körkép a havasok világára, mint a 15 km hosszú Gorner-gleccser fölé ugró szirtoromtól.Tartomány:Valais
Település:Zermatt
GPS: 46° 1′ 14.56788″, 7° 44′ 56.8212″
Honlap: https://www.gornergratbahn.ch

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward